BMX

BMX összefoglaló: a park vb legjobb pillanatai

Az utóbbi időben Kína nagyon is fontos szerepet kapott az extrém sportos világban, ugyanis két nemzetközileg jelentős eseményt rendeztek, mind a kettőt ugyanabban a városban. Chengdu mindig is fontos volt az extrém életben, nem véletlenül kapott itt helyet idén is a FISE World Series utolsó fordulója. Alig telt el egy hét az esemény után, máris egy másik fontos versenynek adott helyet a város. A BMX Freestyle Park világbajnokság rengeteg izgalmat tartogatott idén is, a Vital csapatának aftermovieja is elkészült, melyben megnézhetjük ismét a legjobb pillanatokat!
Hirdetés

Halloween alkalmával Rick & Morty kalandokat éltek át a riderek

Az animációs filmes sorozatos világban az utóbbi idők legnagyobb szenzációjává nőtte ki magát az Adult Swim szériája, a Rick & Morty, mely világszerte rengeteg embert vonz epizódjaival. Az alkoholista tudós, Rick, és kevésbé intelligens, ám jószívű unokája, Morty természetesen a Halloween ünnepe során is népszerű téma volt, mely egyet jelent a világszerte megjelenő jelmezes emberekkel. A BMX-es világ két profi ridere, Billy Perry és Anthony Panza is él-hal a két karakterért, melyet bringázás közben is megmutattak!

Új Dead Diamond Crew videó: Vizi Tibor akcióban!

A hazai sportolók és csapatok között vannak olyan visszatérők, akik gyakran felkeresnek bennünket, ha új versenyt szerveznek vagy egy új videó készült. A Dead Diamond Crew az évek során mind versenyek, mind editek terén rendesen ellátta a BMX-es sport rajongóit. Legutoljára a Trails Jammel jelentkeztünk, most azonban egy új videót készítettek. A szereplő a csapat oszlopos tagja, Vizi Tibor, akinek gödöllői parkos kalandjait nézhetjük meg! Ismét egy minőségi anyag: DDC FTW!

Kriss Kyle megtalálta a helyet, melyet wallride-ra teremtettek!

A wallride rengeteg extrém sportban ismert trükk, melyet nem csak a játékokban láthatunk. Általánosságban egy sima falfelületen sem könnyű megcsinálni, sok gyakorlás kell hozzá mind BMX-szel, mind gördeszkával, azonban vannak olyanok, akik ezt az amúgy is nehéz figurát tovább csavarják. Kriss Kyle mindig is imádta a különleges utcai spotokat, melyekre ha rátalált, akkor bizony nem tudta ott hagyni anélkül, hogy ne adott volna be rajta pár durva trükköt. Wallride témában egy nem mindennapi elemet talált, egy félkör alakú falat, melyre ránézésből tudta, hogy mit kell tenni. És ez csak a kezdet, a közel 5 perces videó tele van lenyűgöző trükkökkel, érdemes csekkolni!

Pat Casey rendesen megszenvedett a fakie cash roll zárótrükkjével

A profi sportolók nagyon odateszik magukat, ha bringázásukról, deszkázásukról vagy bármilyen zúzásukról videót is készítenek, melyet a későbbiekben meg is osztanak követőikkel. A nyomás persze még nagyobb, ha egy nagyszabású alkotás készítéséről van szó, mely során egy-egy csapat legjobb sportolói állnak össze. A Monster legutóbbi filmjében, a Dream Yard 3. részében lenyűgöző trükköket és pillanatokat láthatunk. Pat Casey tudta, hogy nagy dobásról van szó, így egy igen különleges figurát is bevállalt. A fakie cash roll számára is elég nagy kihívást jelentett, s bár nem kevés esést, energiát és időt jelentett, de végül diadalmaskodott és sikerrel járt! Ezt nevezik elszántságnak!

Ashley Finlay életét ismét sisakja mentette meg

Rengetegen, akik kerékpárral közlekednek szenvednek el súlyos bringás baleseteket, melyek nagyban enyhíthetőek lehetnének, ha sisakot viseltek volna. Persze a profi sport terén is rengetegen úgy érzik, hogy nincs szükség fejük védelmére, még akkor sem, ha olyan kockázatos irányzatot választottak, mint a BMX. Ashley Finlay élete során már több alkalommal saját bőrén tapasztalta, hogy bizony tényleg nem hülyeség a fejfedő. Múlt héten újabb súlyos baleset érte, mely során homlokára érkezett és elmondása szerint bármennyire is durván néz ki a sebe, simán megúszta és életét bizony csupán sisakjának köszönheti. Újabb remek példa rá, hogy megéri feltenni a bukót!   Helmet has once…

Logan Martin és Hannah Roberts lettek a BMX Park világbajnokok!

A hétvégén a BMX rajongók örülhettek, ugyanis a múlt hét után ismét fontos szerepet kapott kedvenc sportjuk. A FISE utolsó fordulója után a legjobb ridereknek még csak a várost sem kellett elhagyniuk, ugyanis Chengduban került megrendezésre a vb is. UCI BMX Park World Champion eseményén rengeteg induló volt, akik a FISE World Series fináléjának helyszínén mérkőztek meg. A UCI kitett magáért, igen király park várta őket, ahol rengeteg izgalomnak lehettünk szemtanúi. Logan Martin hihetetlen formában volt, 93.80-as pontjával simán verte a mezőnyt. Hannah Roberts a negyedcsőben bemutatott flairjével azonnal a csúcsra ugrott, ahonnan már nem lehetett letaszítani! Gratulálunk mindenkinek! (forrás:…
Hirdetés

A Nitro csapat Dél-Afrikában a helyi fiatalokkal közösen zúzott

A Nitro Circus csapata a turnéja során az utóbbi időben Dél-Afrikába érkezett, ahol jó pár napot közösen töltenek el, egymással és a helyiekkel. A műsorok mellett persze egy kis kalandozás is belefér, ami azt jelenti, hogy a teamből többen buszba szálltak és felkerestek több helyet is. Először egy szebb napokat látott házi parkba látogattak el, ami valóban nem éppen a legjobb állapotban volt, Ryan Williams és a többiek azonban így is remek trükköket tudtak beadni. A parkozás idén a streetezésé volt a főszerep, ahol egy nagyobb, helyi fiatalokból álló társaságot örvendeztettek meg, akik nem csak csodálkozhattak a sportolók képességeiben, de…

Elstartolt a hétvégén a UCI BMX Freestyle Park VB!

Alig tudjuk kapkodni a fejünket az extrém események tengerében, ugyanis alig múlt el a FISE World Series utolsó fordulója, most ismét egy nagyszabású rendezvényhez érkeztünk. A kínai Chengdu a múlt hét után most ismét extrém sportolókat lát vendégül. Most teljes egészében a BMX-é lesz a főszerep, azon belül a freetyle park legjobbjai fognak megmérkőzni. Az UCI világbajnokságára a FISE helyszínén, módosított parkban kerül majd sor, melyen a gyakorlás már tegnap elkezdődött. 92 nevező van, akik 3 csoportban fognak versenyezni. Ahogy van friss videó vagy infó, hozzuk!

Kempf Zozoék játszótéri bringázása nem igazán jött össze

Egyre több hazai bringás adja fejét a videózásra, s az editek mellett gyakran kisebb bejegyzésekkel, vlogolással is próbálkoznak a mi (és még sok más néző) nagy örömére. Kempf Zozo is nyomja a YouTube-os témát, be is jött neki rendesen, rengetegen követik friss kalandjait. Barátaival kiszemeltek egy Gellért-hegyen található játszóteret, mely első ránézésre csábító a BMX-esek számára. Délben látogattak ki a spotra, mely nagy meglepetésükre tele volt gyerekekkel. Egy kis ugrálós-szaltós móka mellett egy trükk azért belefért, majd csalódottan, de tovább álltak és a Duna parton folytatták a videózást. Azért reméljük, hogy összejön majd egy “játszis” videó is!

Hirdetés
Hirdetés