BMX

Új korszak kezdődik: jön az 1. Freestyle BMX Országos Bajnokság!

Nagy örömhírt hoztunk el most nektek, ugyanis kis hazánk extrém sportos élete egy új szintre érkezett. Ugyan a különböző ágazatokban kisebb-nagyobb versenyekkel találkozhattunk az országban több helyen is, Országos Bajnokságig még nem sikerült eljutnunk. Megtört a jég, megtörtént a csoda, ugyanis idén márciusban, Miskolcon, megrendezésre kerül az első Freestyle BMX Országos Bajnokság, melyben mind park, mind flatland kategóriában összemérhetik a sportolók a tudásukat. A profi felnőttek mellett a juniorok és a lelkes amatőrök is kapnak versenyt! Részletek az eseménynél! (forrás: Ride)  
Hirdetés

2 perces line Chad Kerley-vel: ez lenne minden idők leghosszabbja?

A streetesek ismerik az érzést, amikor az utcán spotról spotra járva egyszerűen mindig szembe jön egy újabb lehetőség, melyeket összekapcsolva arra törekednek, hogy minél hosszabb és kreatívabb line jöjjön ki. Chad Kerley is ismeri az érzést, sőt, az utóbbi időben nem kevés energiáját szánta arra, hogy egy igen hosszú, úgy 2 perc alatt teljesíthető line-t állítson össze. Ugyan Doeby, a filmes igen tapasztalt a témában, biztosan nem lehetett könnyű neki tartani a tempót. Az utolsó trükk, az a fránya 180 azért kár, hogy nem sikerült tökéletesen! Sétány, korlátok, betontömbök és kutya feletti átugrás: minden benne van ebben a line-ban!

Best of Ryan Williams: a legjobb rolleres és BMX-es pillanatok

Az anno rolleren kezdő, mára már BMX-en is mesteri szinten trükköző Ryan Williams visszatérő vendég nálunk. Ez persze nem véletlen, ugyanis a Nitro csapatának és a Circus előadások kapcsán nem kevés hihetetlen figurát köszönhetünk neki. A jó pár éves munkássága alatt R Willy jó pár világelső trükkel örvendeztette meg rajongóit, ugyanis mindig képes kitalálni olyan újdonságot, melyet előtte még senki sem mert bevállalni. Legyen szó rollerről vagy BMX-ről, ő mindkettőn otthonosan mozog. 2017 januárig bezárólag összeszedte a legjobb pillanatait, melyekből egy brutális, 8 perces összeállítás készült, melynek minden perce aranyat ér!

Új videó a csúszdaparkos projektről, amiből rendőrségi ügy volt

A New Yorkos illetve más amerikai városban bemutatott autentikus streetelés és felhőtlen krúzolások atyja, Billy Perry az utóbbi időben nem a megszokott videói miatt került előtérbe, ugyanis egy kisebb rendőrségi ügyet sikerült összebringáznia. Tavaly decemberben Billy és barátai betörtek egy aquaparkba, ahol sok bringás álmát valóra váltották, ugyanis a csúszdákat nem éppen rendeltetésszerűen használva hatalmasat mókáztak. A videózás vége egy feljelentés lett, de végül úgy tűnik, hogy sikerült megoldaniuk a dolgokat, ugyanis az esetről egy újabb videó került fel a Youtube-ra, melyben Colin Varanyak szemszögéből élhetjük át a nem mindennapi élményt! Persze a rongálás és betörés nem vicc, azért mi…

Todd Meyn a világelső trükkel zárta az új-zélandi edzésnapot

A Nitro Circus idén ismét turnéra indult és mivel igen sok város látogatását tűzték ki tervül, korán bele is kezdtek az utazgatásba. Jelenleg Új-Zélandon nyomják, amit nem sokára be is végeznek. Persze a profiknak is kell az edzés, a srácok az előadások között is gyakorlással töltik a napokat a hatalmas rámpákon és az óriási felfújható érkezőkön. Todd Meyn egy kicsit túltolta az edzést, ugyanis az utolsó show előtti tréning során véletlenül egy világelső figurát is beadott. Frontflip tailwhip catch tailwhip? Még leírni is nehéz, nem, hogy beadni: hiába, hozza a Nitro-s szintet! Todd Meyn throwing a World First in practice…

Videós megemlékezés Dave Mirra halálának évfordulóján

A freestyle BMX egyik legnagyobb alakja, sokak kedvence, a legendás Dave Mirra halálhíre tavaly februárban rázta meg a különböző sajtóorgánumokat és a rajongókat, mely óta már egy teljes év el is telt, pedig úgy érezzük, mintha csak ma történt volna a bejelentés. Február 4-én az X Games szervezői úgy gondolták, hogy a legenda emléke előtt tisztelegve egy 20 perces dokumentumfilmet készítenek és megtekinthetővé teszik mindenki számára. A “Remembering Dave Mirra” alkotást pár nap alatt több tízezren nézték meg, melyben a rider legfontosabb pillanatai láthatóak. Hihetetlen, hogy már egy éve volt, örökké emlékezni fogunk rá!

A Raw 100 folytatódik: Kriss Kyle zene és effektmentes zúzása

A Red Bull egyik újdonsága, a Raw 100 még mindig úgy tűnik, mintha most kezdődött volna, aztán ha jobban belegondolunk, akkor már tényleg jó pár könyörtelen és nyers zúzós részt láthattunk. Már egy ideje nem érkezett új epizód, most végre kaptunk egyet, mely a megszokásokkal ellentétben nem montis témában készült. Hősünk, azaz Kriss Kyle a Unit 23 parkba látogatott el, ahol egy igen pörgős és akciódús 100 másodperces összeállítás született. A sorozat hű az alapkoncepcióhoz, így most is egy sallangmentes alkotás a végeredmény, melyben a zenei aláfestések hiányában a kőkemény parkos-BMX-es hangok muzsikálnak. Hiba lenne kihagyni!
Hirdetés

Aranyat érő menetek: Garrett Reynolds és Larry Edgars futamai

Alig telt el egy nap, hogy beszámoltunk nektek az utóbbi idők egyik legnagyobb port kavaró BMX-es eseményéről, az észtországi Simple Session végeredményeiről, máris két videóval is tudunk szolgálni. A hétvégi esemény kapcsán az élő adás nézői nem kevés izgalmat élhettek át. Persze nem kell szomorkodnod, ha nem láttad a live közvetítést, ugyanis most a két győztes futamának felvételét is elhoztuk. A alábbi videókon megnézhetitek, hogy mivel érdemelték ki a riderek a park és street kategória aranyérmét!

Garrett Reynolds és Larry Edgar nyerték Simple Sessiont

Az utóbbi idők legkiemeltebb BMX-es rendezvénye minden kétséget kizárólag az anno kis helyi versenyként indult, mára világhírű rendezvénnyé felcseperedő észtországi Simple Session volt, melyre a hétvégén került sor. A csapat évről évre tud újat mutatni, persze nem nehéz, ha olyan támogatói vannak, mint a Red Bull. A pályaépítés már korábban szerepelt nálunk, a versenyeken pedig a BMX-esek street és park kategóriában mérkőzhettek meg. A következőképpen alakultak a helyezések: BMX park 1. Larry Edgar 2. Daniel Dhers 3. Jack Clark BMX street 1. Garret Reynolds 2. Reed Stark 3. Simone Barraco Reméljük, hogy aftermovie-val is tudunk szolgálni mihamarabb! LIVE

Egyensúlyozás a semmi felett: valakinek BMX-szel is megy!

Ha BMX-ről van szó, akkor jó eséllyel a street-es vagy parkos freestyle vonal jut eszünkbe, vagy esetleg a flatland vagy a cross, de semmiképp sem a magas helyeken való egyensúlyozás. Az “olegcricket” elnevezésű felhasználót követve sok érdekes videót láthatunk, melyek sora az utóbbi napokban tovább bővült. Vakmerő hősünket egy nem akármilyen helyre kísérhetjük el, melyen nem gondoljuk, hogy ránt előtte más BMX-es. A vékony peremen, mondhatni a semmi felett egyensúlyozva mi videónk keresztül is alig merünk lenézni. Az 50. másodperc környékén azért nem kicsit ijedtünk meg!

Hirdetés
Hirdetés