Ez vezetett Dave Mirra öngyilkosságához

Dave Mirra halála mindannyiunkat váratlanul ért: a 41 éves legendás BMX-es saját maga vetett véget az életének, és az még a találgatások előtt kiderült, hogy a halál oka lőtt seb volt. Arra persze mindenki gyorsan szeretett volna magyarázatot kapni, hogy mi sodorta idáig a a kaliforniai Olimpiai Központban a BMX-es hírességek csarnokába is bekerült freestyle legendát. Barátai szerint a sportoló profi karrierje után nem találta a helyét a világban, próbálkozott a ralizással, de még lelkesebben szentelte idejét annak, hogy gyerekeket vezessen be az extrém sportok világába. Ám a szenvedély, amit a versenyzés közben érzett, mindezt nem tudta pótolni, és ez mély depresszióba sodorta. Illetve, mint a TMZ friss cikke szerint depressziója kialakulásához az is hozzájárulhatott, hogy a krónikus traumatikus enkefalopátia (CTE) nevű betegségben szenvedett.

Hirdetés

Ez elsősorban azoknál a sportolóknál alakul ki, akiket gyakran ér fejsérülés – a TMZ a profi focistákat említi, illetve hozzáteszik, hogy az extrém sportolók világában Mirra az első, akinél kimutatták ezt a rendellenességet.

dave mirra

Erre úgy derült fény, hogy a BMX-bajnok halála után a család egy neuropatológusnak ajánlotta fel a sportember agyát, aki megvizsgálta, majd tudatta velük a vizsgálat eredményét. A CTE többek közt a depresszió mellett az agresszív viselkedés és a demencia kialakulását is elősegítheti.

Forrás: TMZ.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés