Szegénységből a hírnév felé: ők India felkapaszkodó tehetségei

A sportok a profizmus, a megélhetés és hobbi mellett közösségépítés szempontjából is nagyon fontosak. Ugyanazon sportok űzői kisebb-nagyobb csapatokat formálnak, akik nem csak együtt sportolnak, hanem segítik is egymást.

Hirdetés

A sportnak a világ szegényebb régióiban is fontos szerepe van. India a Föld hetedik legnagyobb és második legnépesebb országaként nem rendelkezik túl stabil gazdasággal, a lakók nagy része mélyszegénységben él. Annul Pale, Mumbai egyik nyomornegyedében nőtt fel. Mindig is érdeklődött a bringás sport iránt, testvérétől kapott biciklivel kezdett el gyakorolni.

Édesapja halála után úgy tűnt, hogy abba kell hagynia a sportot, azonban inkább testvére mondott le a testépítő karrierről, így Annul tovább tudott BMX-ezni. A Red Bull szerencsére rátalált, így profi kerékpárt kapott, házukat is fel tudták újítani és több versenyt is megnyert. Ezen kívül a városban összehozott egy hasonló sorssal megáldott tehetségekből álló csapatot, akik jelenleg India legjobbjainak számítanak.

Ugyan nem mai a sztori, a napokban kezdett egyre nagyobb visszhangot kapni a médiában. Örülünk, hogy a Red Bull segít a tehetségeknek és, hogy a sport révén valóban ki tudnak emelkedni a szegénységből!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés