Íme egy veszélyes dolog, amit a Facebook csinál az agyaddal

Sokáig vitatták, hogy a Facebook, vagy bármilyen más közösségi oldal ellenőrzése rossz hatással van az agyra, azonban egy idén áprilisban publikált tanulmány megtalálta a tényleges összefüggéseket.

Hirdetés

Christian Montag, a projekt vezető kutatója a Bonni Egyetem hallgatóit vizsgálta meg, s hasonlította össze az MRI eredményeiket. Ezeket megvizsgálva jutott arra a következtetésre, hogy az agyunk jutalmazási rendszere fontos szerepet játszik az okostelefonok és a Facebook használatának megértésében. Röviden: minél alacsonyabb a szürkeállomány ezen a területen, annál gyakrabban lépünk be a Facebookra.

Checking-Facebook-1-1000x530

Ez alapvetően azt jelenti, hogy az alacsonyabb szürkeállománnyal rendelkezők gyakrabban ellenőrzik a közösségi oldalakat. Az alacsony mennyiséget összefüggésbe hozták az Alzheimer-kórral, a depresszióval és a poszttraumás stressz-szindróma kialakulásával is.

A kutatók az gondolják, ez amiatt következik be, mert a Facebookra való belépés hasonlít a jutalomkeresési tevékenységekhez; bár a tanulmány arra végül nem talált választ, hogy az emberek azért lépnek be, mert már eleve kisebb szürkeállománnyal rendelkeznek, vagy azért lesz kisebb a szürkeállományuk, mert sokat ellenőrzik a Facebookot.

Forrás: http://www.sickchirpse.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés