Nike Air Mag – Iron Man vs Marty McFly

A custom cipők készítésekor a legnagyobb királyság, hogy gyakorlatilag bármilyen popkultúrális eseményt, bármelyik fiktív karaktert össze lehet hozni úgy, hogy minden rajongó mosolyog és elégedetten bólint. Persze badarság lenne azt hinni, hogy a speciális sneakerek egyik legendás készítőjét, Dan Gamache-t ez vezényelte volna, mikor megalkotta az Ironman című zseniális és egyedi csukát. Mindenesetre, ha valaki egyaránt bírja a Vissza a jövőbe és az Iron Man trilógiákat (előbbit mindenképpen illik, utóbbit meg nem árt), az bizony nyálcsurgatva nézheti a cipőkölteményt, amely a New York-i zseni, művésznevén Mache műhelyéből került ki.

Hirdetés

Az alapul szolgáló cipő ugyanis nem más, mint az a Nike Air Mag, ami eredetileg filmes kellék volt a Vissza a jövőbe második részéhez, majd 2011-ben a Nike 1500 párat készített belőle és mindet az eBay-en árverezte el, hogy a bevételt a Vissza a jövőbe trilógia Marty McFly-ját játszó Michael J. Fox és alapítványa kapja – a remek színész ugyanis Parkinson kórban szenved, alapítványa pedig a betegség gyógymódját kutató munkát finanszírozza. A cipő instant klasszikus lett, manapság az eBay-re felnézvén 6 és 8 ezer dollár körül mozog áruk – nem tévedés, bizony 1,3 és 1,7 millió forint közötti összegekről beszélünk.

Mache azon ritka szerencsések közé tartozik, akinek nem ez az első köre egy Nike Air Mag cipővel, illetve a Vasemberrel sem elsőbálozók. Gamache pár hónapja ajándékozott egy Iron Man 3 tematikájú Nike LeBron X cipőt a névadónak, LeBron James NBA-sztárnak, aki persze rendes és vigyáz a sneakercsodára, de edzésre egyszer-egyszer azért felhúzza ő is!

Beszéljen viszont helyettünk a galéria innentől kezdve, ahol megmutatunk mindent, ami Mache és Iron Man és Marty McFly!

Nike Air Mag “Ironman” by Mache

Nike Air Mag – 1989, a Vissza a jövőbe 2-ből

Nike Air Mag 2011 – az 1500 példányra limitált cipő

Nike Lebron X Ironman by Mache


Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés