Ez a poszt indította be a kommentlavinát a H&M Facebook oldalán

Minden átlagos alkatú lány betérhet élete során olyan üzletekbe, ahol nemcsak az S-es vagy M-es, hanem bizony még az L-es ruhák sem passzolnak rá, és ez bizony rendesen lerombolhatja az önbizalmát (legalább annyira, mint amennyire ő szeretné lerombolni a próbafülkét egy-egy ilyen tapasztalat után). Bizony, a ruhaméretek eltérhetnek az egyes boltoknál: ami az egyiknél S-es, az könnyen lehet, hogy a másiknál bővebb M-esnek vagy netalán L-esnek felel meg. Ebbe sokan beletörődnek, mások viszont hangot adnak elégedetlenségüknek. Nemrég egy Ruth Clemens nevű lány is így tett, aki a H&M leedsi üzletében próbált volna farmernadrágot vásárolni magának. A próba viszont elég rosszul sült el, mert a nadrág kicsi lett – annak ellenére, hogy elvileg nagyobb méret volt, mint amit általában hord. Ezt a márka Facebook oldalán szóvá is tette, amivel valóságos kommentlavinát indított el.

Hirdetés

Íme Ruth Clemens posztja, amiben kifejti, mennyire örült, hogy tíz fontért talált 16-os méretben (nálunk 44-esnek felel meg – a szerk.) neki tetsző farmernadrágot. De amikor úgy döntött, felpróbálja, jött a csalódás: a nadrág túl kicsi volt, nem tudta begombolni. Ruth azt is hozzáteszi, nem tekinti túlsúlyosnak magát, sőt, 180 centis magassággal elég átlagos alkatú, viszont nehezen talál magának ruhákat. A H&M-nél a 44-es a legnagyobb méret, persze, van plus size szekciójuk, de annak darabjai valószínűleg nem minden üzletben érhetőek el, és a választék nem olyan nagy (és valószínűleg nem olyan csinos darabokról van szó), mintha valaki a normál kollekcióból válogathat. “Miért készítetek ilyen irreálisan kicsi farmernadrágokat? Én túl kövér vagyok az átlagos ruhadarabjaitokhoz? El kellene fogadnom, hogy olyan emberek, mint én, nem kapnak magukra hordható, divatos, jó árú ruhákat?” – írta az elkeseredett és felháborodott lány. Fotó is van a posztja alatt, nézd csak meg. Ugye, hogy egyébként nem kövér?

hm_komment1

A H&M igyekezett udvarias válasszal megtartani vásárlójának Ruth Clemenst. Megköszönték a visszajelzését, és sajnálatukat fejezték ki a történtek miatt. Azt írják, a méretezés stílus-, szabás- és gyártásfüggő, de minden visszajelzést nagyra értékelnek, és majd foglalkoznak azokkal a pontokkal, amit Ruth és a többi vásárló említ.

hm_komment2

Ha már a többi vásárlónál tartunk, Olivia Dreyer kommentjét is hadd emeljük ki: ő a minőségre tesz panaszt. Azt írja, a New York City-ben található egyik üzletben a ruhák foltosak és szakadtak (szerintünk nem csak a divatosan szaggatott farmerholmikra gondolt…). Ráadásul azt írja, az eladók is szörnyűek, és a bolttal sincs kibékülve, ezért inkább kisebb butikokban vásárol. Valamivel drágább, de legalább helyi vállalkozókat támogat ezzel.

hm_komment3

Egy Kay Aspen nevű kommentelő is azt írja, mennyire felháborító, hogy a H&M így működik közre az emberek önbecsülésének lerombolásában. Victoria Sponge pedig azt írja, ő egyébként 36-38-as méretet hord, és elégedett az alakjával, de mivel a H&M-nél két mérettel nagyobb cuccok szoktak jók lenni rá, ő már ritkán vásárol ott. Courtney Burgess problémája is hasonló: 40-es méret, de a 44-es holmik sem mennek fel rá, amiben az általunk idézett utolsó hozzászóló, Emily Zahra Afshar is egyetért velük.

hm_komment4

A témához engedjetek meg két-három mondatnyi személyes tapasztalatot: nekem, női szemmel, elsősorban a magyar H&M-ek kínálatát ismerve eddig nem volt semmilyen rossz tapasztalatom, sőt, miután felszedtem pár kilót, és arra voltam felkészülve, hogy az S-es nadrágok nem lesznek jók, sőt, az M-esek sem, végül egyel kisebbet kellett bevinnem a próbafülkébe, mert a kiválasztott M-es gatyó lógott rajtam. Sajnálom, ha valakinek rossz tapasztalata volt a márkával, vagy bármelyik másikkal, de azt gondolom, hogy talán az egyes méretekben előforduló holmik országonként is eltérhetnek egymástól – például egy 40-es farmer lehet, hogy nem pont ugyanakkora Nyugat-Európában, mint nálunk. De az is lehet, hogy csak én voltam szerencsés, eddig. Te mit gondolsz erről?

Forrás: Cheezburger.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés