Ezt a négy cipőt szerezheted be itthon a Converse Franchise kollekciójából

A Converse ott volt a kosárlabda születésénél, és erre nagyon büszkék is a márkánál. Évtizedekig a legnagyobbak léptek pályára Converse tornacipőben és soha nem látott rekordokat döntöttek meg. Ezt a legendás korszakot ünneplik közösen a Converse X NBA együttműködésével. Világszerte három nagy kollekciót mutatnak be – Gameday, Legend és a Franchise – összesen 30 világhírű csapat szimbólumai és színei kelnek életre a cipőkön prémium kidolgozásban.

Hirdetés

Magyarországon ”Converse Chuck SE NBA Franchise” kollekció tagjaként négy legendás csapat mutatkozik be: a Chicago Bulls, a Golden State Warriors, a Los Angeles Lakers és a New York Knicks.

converse chuck se nba franchise chicago bulls

Tudtad-e, hogy …

• Chuck Taylor All Star idén ünnepli 100. szülinapját a kollekció 1917-es debütálása miatt. Ezzel az egyik valaha ismert legrégibb sportstyle márka.

• Charles H. Taylor (1901-1969), akinek a névjegye felkerült az ikonikus Chuck Taylor cipőkre, értékesítőként bejárta az Egyesült Államokat, hogy a márkát és magát a kosárlabda játékokat népszerűsítse. Maga is kiváló játékos volt és hatalmas része volt abban, hogy a kosárlabda ma ez egyik legkedveltebb sport a világon.

• 1923-ban a sokszor New York Rens néven emlegetett első csak feketékből összeállt profi kosárcsapat a 20-as 30-as években végigsöpörtek az egész országon, rendkívül gyors mozgásukkal a pályán teljesen átformálták a kosárlabdát a ma ismert gyors ütemű játékká. 1939-ben megnyerték a bajnokságot. A játékosok egytől-egyig Converse tornacipőben léptek pályára.

• 1942-ben a kötelező hadiiparra történő átállás során a Converse megalkotta a harci alakulatokat kiszolgáló – A6 Flying Boot – funkcionális katonai bakancsot, miközben a Chuck Taylor All Star meghódította a tornatermeket.

• 1949-ben létrejött a National Basketball Association – vagyis az NBA, addigra az összes játékos Chuck Taylor All Star tornacipőben játszott.

• 1984-ben a Converse a Los Angeles-i Olimpia hivatalos támogatója. Az amerikai férfi kosárlabda csapat Converse-ben megnyerte az olimpiát, többek közt Michael „Air” Jordannel a csapatban, akinek ez volt az utolsó nem Nike cipője (Converse Fastbreak).

• 1986: A Converse bemutatta a “Choose Your Weapon” kampányát, a Weapon kollekció hamarosan a kosárlabda játékok meghatározó szereplője lett.

• A 70-es évektől kezdve a Chuck Taylor túlnyúlt a tornatermeken és a társadalmi-kulturális változások szimbóluma lett. A zenei világ, legendás punk és rock együttesek időről-időre a szabadság szimbólumaként és saját maguk megkülönböztetésére kezdték el hordani. A Chuck Taylor hamarosan a lázadás és a szabadság ikonjaként ismerték világszerte és ismerik mind a mai napig.

• 2017/10/05: A Converse világszerte az NBA-vel együttműködésben legendás csapatokat kelt életre a tornacipőkön, hogy közösen ünnepeljük a kosárlabda iránt érzett szoros köteléket.

• A Gameday kollekció az Egyesült Államokban jelenik meg és valódi NBA mezből készült a cipő felsőrésze. Emiatt minden egyes sneaker különbözhet egymástól. Ez az igazi művészet, nem?

• A Converse X NBA kollekcióból a ”Converse Chuck SE NBA Franchise” Magyarországon limitált darabszámban kizárólag a Converse Árkád Márkaboltban elérhető 2017/10/05-től.

Forrás és fotók: Converse

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés