Így reagált a sportruházati cég, miután megszégyenítették plus size modelljüket

Az Academy Sports and Outdoors úgy gondolja, nemcsak a vékony és normál alkatú embereknek járnak a divatos és elfogadható árú edzőcuccok, ezért új BCG névre keresztelt kollekciójuk egészen 3XL-es méretig kínál női sportruházati termékeket. A kollekció arca Anna O’Brien, egy New York-i plus-size Instagram modell, aki elmondása szerint évek óta keres a saját méretében divatos edzőcuccokat, de nem nagyon talált. Mostanáig.

Hirdetés

Éppen ezért büszkén és boldogan vállalta, hogy a kollekció arca lesz – a róla készült kampányfotók viszont nem arattak osztatlan sikert.

Voltak, akik támadták Annát, mondván, hogy büszke arra, hogy túlsúlyos, amiért inkább szégyellnie kellene magát – írta ez a kommentelő.

Az Academy válasza mindent visz: azt írják, ők hisznek abban, hogy minden nőnek jár a lehetőség, hogy élvezze a kinti mozgást és sportolást. Mert hát különbözőek vagyunk, de az aktív életmód elérhetősége hadd legyen már mindenki számára ugyanolyan.

Nem tudjuk, Anna az étrendjében is tervez-e változtatásokat a rendszeres mozgás mellett, de azt mondja, nagyon kíváncsi, mi minden fog változni most, hogy már el tud járni mozogni.

Forrás: Boredpanda.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés