Cenzúrázott Facebook-profilképek (18+)

Mindig is sejtettük, hogy egy-egy nagy közösségi oldal adminisztrátori székeiben droidok ülnek, nincs ez másképp a Facebooknál sem, ahol pár, elég meredek és kényes témában cenzúráztak az agyatlanok, pár jogosnak tűnő tiltás mellett. Az oddee.com oldala összeszedett egy listát, amelyből szemezgettünk

Hirdetés

1. A Zoo Weekly ausztrál férfimagazin egy photoshoppal félbevágott lány képét tette fel, “Bal- vagy jobboldal?” kérdéssel. A Facebook az erős szexista tartalom miatt törölte is, mivel az egyik hozzászóló a következőt fűzte hozzá: “jobb, mert két lyuk jobb, mint egy”, egy másik szerint pedig “bal, mert legalább szendvicset még tudna csinálni”

2. A Facebook nem bírja elviselni a női könyök látványát, bár első blikkre trükkös a kép, másodikra viszont egyértelmű. Igaz, a képet posztoló oldal direkt akart a Facebookkal genyózni, hogy lemérjék, mennyire nézhető egy nagymellű, egykarú nőnek egy kétkarú könyöklő nő a fürdőkádban. A Facebook végül elnézést kért…

3. A Facebook a női könyök látványa mellett nem bírja elviselni a furcsa nevű városokat. Effin, ír kisváros neve ugyanis szintén fennakadt a spamszűrőn, mivel “sértő”. Így Effin lakosai nem választhatják lakhelyüket opcióként, pedig a város évszázadok óta létezik, sőt nevét Szent Eimhin (írül az Eimhint Effinnek ejtik) érsekről kapta, aki az ír kereszténység történelmének egyik híres alakja. A spamszűrő pedig azért baszott ki az effini lakosokkal, mert az jelentésben szinte megegyezik az F-ing/Effing kifejezéssel, ami egy szleng a fuckingra, fakingra, kibaszottra. Prüdéria ON!

4. Egy újabb dühös anyával van dolgunk, aki ki merte rakni Down-szindrómában szenvedő gyermeke képét, ráadásul egy speciális gyermekolimpia tablójáról. Három napi tiltást kapott, kénytelen volt levennie a képet. A Facebook itt is bocsánatért esedezett és emberi mulasztást hozott fel indokként. Mintha nem kellene elég bátorság az édesanyának szembenéznie komoly nehézségekkel minden nap, egy szerencsétlen droid még le is törli a gyermeke képét, majd elintézik egy vállvonogatással…

5. Itt viszont, mégha tudjuk, hogy valahol ártatlan a szituáció, de járna egy virtuális faszkorbács a szülőnek, aki feltöltött két gyermekéről egy képet, ahol szoptatást imitálnak. A rendőrség végül elintézte egy “szegényes nevelés” kérdéssel az ügyet.

6. A Facebook a női könyök, a furcsa nevű városok mellett nem bírja a csókolózó férfiakat sem, akik képét eltávolította egy melegjogi oldalról, mivel szexuálisan érzékeny témának minősítette. Az oldal végül egy CENSORED felirattal visszarakta a fotót, majd a Facebook magyarázkodott egyet egy alapos vizsgálat után, és visszaállította az eredeti állapotot.

7. Ne Moonwalkolj egy szál faszban a létrán. Mondjuk tényleg ne. Nagyon dühös is lett az arc, mondta is, hogy basszameg a Facebook!

8. Ne hugyozz, főleg ne ha gyerek vagy. Namármost, akiről nem csináltak életében legalább egy fotót, ahol valamit lehugyozott, az nem is ember. A droidoknál viszont kiverte a biztosítékot.

9 Női könyök, hülye nevű város, csókolózó férfiak, na meg a szoptató nők. Mind-mind a Facebook feketelistáján. Egy festő több alkotását is levették, amely egy lenge öltözetű Máriát ábrázol, amint a kis Jézuskát eteti. A Facebook itt is bocsánatot kért és jelezte, hogy tök véletlen volt, hogy letörölték a képet. Elnézést, a képeket. Háromszor. Persze. Mint amikor a megboldogult funk/soul király James Brown piszkavassal verte meg a feleségét, aki előbb feljelentette, majd módosított a vallomásán. Legurult a lépcsőn. A válla meg volt tiszta vér meg kék-zöld, mert a gurulás végén beverte a kandallóba. Harminchétszer.

10. És még mindig az a fránya szoptatás. A Breastfeeding Facebook-oldala is kiborult, mert levették egy éppen szoptató anya képét, pedig az oldaluk célja, hogy információt adjanak újszülöttel rendelkező mamáknak. Mondjuk speciel jó, hogy van ez a Facebook és nem hiszünk a cenzúrában, azt azért mi is túlzásnak tartjuk, hogy míg eggyel feljebb művészeti alkotásokról beszéltünk, ezúttal valaki tényleg úgy gondolta, hogy megossza a világgal, hogy eteti kicsinyét. Na, mi sem megyünk WC-re felvenni, hogy szülünk…

11. Szezámmagos bagel jöhet. Szőrös nem. Valahol persze úgy vagyunk mi is ezzel, mint a szoptató kismamával, mindenki tegye azt, amit jónak lát, csak mittomén… nemár. Viszont azért kiállunk a sörhas mellett!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés