Androidos KitKat csoki? KitKates Android!?

Az 1935 óta létező KitKat csokik a napokban egy teljesen új dimenzióba léptek. A legújabb Android verzió neve ugyanis a “KitKat” lesz, ezzel pedig a világon elsőként fordul elő, hogy mainstream operációs rendszer egy már bevált márka nevét választja saját verzióneveként.

Hirdetés

Az új Android megnevezésével a Google marketing részlegének fejese, John Lagerling kereste meg a Nestlét, akik egy óra alatt rábólintottak az ajánlatára. A névért a két cég egy lyukas garast sem fizet egymásnak, ellenben a Nestlé 19 országban összesen 50 millió KitKat csokit hoz hamarosan forgalomba amelyeken az új Androidot reklámozzák, mindezt pedig a Google cég egy Nexus 7 Tablet nyereményjátékkal fejeli meg. Ezen csokoládék csomagolása egyébként már két hónapja folyik, azonban a meló akkora titokban zajlott, hogy egyetlen Google dolgozó sem tudott a dologról.

Természetesen Gugliék is ügyeskedtek tapintható promóciók előállításán, ők 500 speciális KitKat legyártását pénzelték, amiknek mind Android formája van, és állításuk szerint ezek a legnagyobb titokban, egy “rejtélyes európai helyszínen készültek”.

De miért pont a KitKatre esett a választása az Androidosoknak? A válasz egyszerű, a cég fejlesztési igazgatójának, Hiroshi Lockheimer ez a kedvenc csokoládéja.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés