Elég ebből! Túl sokszor csekkolod a telefonod…

Egy új felmérés szerint az átlagember napi 110-szer néz rá okostelefonjára, ami egy nagyon-nagyon szomorú hír a közösségi életünkre nézve, és itt természetesen nem a Facebookos, vagy a Twitteres szociális életünkről beszélünk, hanem a mindennapi, szemtől szembeni interakciókról. Hiszen mennyire kiábrándító már az, ha valakivel szemtől szemben beszélgetve az aktuális beszélgetőpartner folyton a telefonját piszkálja. Sajnos manapság már nem is kell unalmasnak lenned ahhoz, hogy ez a jelent napjában akár többször is megtörténhessen veled.

Hirdetés

A felmérést egyébként a “Locket” nevű alkalmazás fejlesztői készítették. A Locket egy Android operációs rendszereken működő app, ami azért fizet felhasználóinak, hogy azok nyitóképernyőit reklámokkal bombázhassák. Ez a kutatás nagyon is valós adatokon alapszik, a Locketnek ugyanis több, mint 150.000 felhasználója van világszerte. Olyan is volt a felhasználók között, aki naponta 900-szor oldotta fel záróképernyőjét – milyen mókás élete lehet a való világban egy ilyen embernek!

Ahogy azt már említettük, az átlagfelhasználó napjában 110-szer csekkolja telefonját, a legaktívabb időszak pedig szinte mindenkinél délután 5 és este 8 között volt. De mennyi telefonozást is jelent ez a 110 alkalom? 12 órára lebontva körülbelül 7 percenkénti telefonnézgetést, ami a Facebook, a Viber, a WhatsApp, a Twitter, illetve a Tumblr értesítések tekintetében sajnos máris érthető, és akkor a telefonhívásokról, meg az smsekről még nem is beszéltünk!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés