Ezek miatt muszáj moziba ülnöd a hétvégén! – Box Office IX.

Jó szokásunkhoz híven heti box office jelentésünk legújabb epizódjában igyekszünk megjósolni a tengerentúli mozikasszák bevételein keresztül, hogy piciny hazánkban milyen filmek fognak tarolni a mozikban a hétvégén. Csak hogy szó érhesse a ház elejét, az első filmajánlónk rögtön egy olyan mozi, ami bár múlt hétvégén már bemutatásra került a világ legtöbb pontján, ám hozzánk csak jövő csütörtökön fog eljutni.

Hirdetés

Ez a Thor: Sötét világ, amivel a Marvel filmstúdiója hatalmasat kaszált már a vetítésének első hetén, Stan Lee-ék ugyanis 109.000.000 dollárt (~24 milliárd forintot) rakhattak zsebre a germán mitológia legnépszerűbb alakjának vászonra vitt, új kalandjai miatt.

Ma van a premierje a Gavin Hood (X-Men kezdetek: Farkas ) rendezésében készült Végjátéknak, amely minden kétséget kizáróan az év egyik leglátványosabb filmje a Gravity mellett. Érdekesség, hogy a főszereplő srácot, a 16 éves Asa Butterfieldet olyan különleges technikával forgatták mindenféle irányba a zéró gravitációs jelenetekben, amilyenre még nem volt példa a filmiparban. Örömhír, hogy a drága technológiákra megérte költeni, a film ugyanis vetítésének első hétvégéjén pont visszahozta teljes 28.000.000 dolláros (6 milliárd forintos) költségét.

Vétek lenne kihagyni a Másnaposok nyugdíjasok által felturbózott változatát, a Last Vegast, ami a múlt hétvégén hazánkban 65 millió forintot, nemzetközileg pedig 27.000.000 dollárt (~3,7 milliárd forintot) hozott a CBS konyhájára. Az olyan nagy legendákat, mint De Niro, Morgan Freeman, vagy Michael Douglas felsorakoztató film még a legszigorúbb kritikusokat is képes volt megnevettetni!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés