Ellen Page (Eredet, X-Men: Az eljövendő múlt napjai): Leszbikus vagyok

Las Vegasban, a “Time to Thrive” nevű, meleg fiataloknak szóló konferencián az Eredet, illetve a tavalyi év egyik legnagyobb videojáték sikere, a Beyond: Two Souls főszereplője bevallotta, hogy leszbikus. Ellen Page azt mondta, szeretné, ha ezzel sorstársainak reményt adhatna a jövőjüket illetően. Ellen személyes kötelezettségnek, és közszereplőként társadalmi felelősségvállalásnak tartja, hogy végre ország-világ előtt színt valljon.

Hirdetés

A zseniális színésznő elárulta, hogy már belefáradt a valódi énjének rejtegetésébe, a mentálhigiéniája és a kapcsolatai is rendre kezdtek tönkremenni, amiért nem lehetett önmaga. A következő három mondata tőlünk minden szimpátiapontot maximálisan elnyert: “Igen, fiatal vagyok, de már most megtanultam, hogy a szerelemnek a szépsége, az öröme, de még a fájdalma is a legcsodálatosabb ajándék, amit valaki emberi lényként adni, vagy kapni tud.” … “Ha mindenki csak 5 percet szánna arra, hogy felfedezze a másik szépségét ahelyett, hogy egymás különbségein gúnyolódunk, azzal szó szerint életeket menthetnénk. Persze ez nem könnyű, mert mások szeretete önmagunk elfogadásával és szeretetével kezdődik, ez pedig sokaknak nem megy könnyen.

Ellen Page-nek, akinek a Beyond: Two Souls videojátékban tett alakítása szerintünk legalább annyira lesz legendás, mint például a Juno-ban hozott terhes lányé, a fent is idézett beszéde itt megtekinthető:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés