Rémálommá vált a kivégzés Oklahomában (+18)

Amikor a többi állam után Oklahomában is bevezették a méreginjekciót a barbár elektromos székes kivégzés helyett, nem egészen arra számítottak, mint ami ma hajnalban bekövetkezett.
A terv szerint 10 perces eljárás során az elítélt szép csendben elszenderül, s odaát gondolkozhat tovább azon, hogy mit rontott el. Ehhez képest a hajnali kivégzés, még a sokat megélt “hóhérokat” is kiborította, hiszen az első ítélet végrehajtása során a gazfickó 43 percig fetrengett kínok között üvöltve, míg ki nem lehelte gonosz lelkét. A kolléga ennél jobban járt, hiszen két héttel elhalasztották az ítélet végrehajtását, mivel nem sokkal korábban volt már egy eset, ahol szintén 38 percig tartott ez a tortúra.
De ne rohanjunk ennyire előre, nézzünk előbb kicsit a dolgok mögé, hogy miért is fordulhatott ez elő?
A két erőszakos bűnözőre hosszas bírósági tárgyalás során mondták ki a halálos ítéletet. Clayton Lockett egy 19 éves lányt lőtt meg és ásott el még élve az erdőben, sorstársa, Charles Warner egy 11 hónapos kislányt erőszakolt és gyilkolt meg. Az utolsó vacsora után ismertették velük, hogy egy Oklahoma államban még nem tesztelt “koktéllal” segítik őket az árnyékvilágba. A terv szerint először egy Midazolam injekciót kaptak, aminek tökéletesen ki kellett volna ütnie őket, hogy ne érezzenek semmit, amikor a vecuronium-bróm injekció a légzésüket, majd a desszertként tálalt kálium-klorid a szívüket állítja meg. A Midazolam azonban nem volt hatásos, így Clayton Lockett végig magánál volt az utolsó pillanatig, mikor a hosszú haláltusa végén megállt végre a szíve. A rendfenntartók hiába húzták be az első görcsök után a függönyt, a hozzátartozók és az áldozatok családjai végighallgatták az egész tortúrát, amit az egyik jelenlévő ügyvéd emberkínzásként írt le a sajtóban. Elmondása szerint olyan érzése volt amíg el nem húzták a függönyt, mintha egy durva horror filmet nézne.
Felmerül a kérdés, hogyan fordulhat elő a huszonegyedik században az, hogy nem hat egy kábítószer, aminek pedig ki kellene ütnie valakit?
Nos, a válasz egyszerű. A legtöbb gyógyszergyár nem hajlandó “konyhakész” gyilkos-koktélt készíteni, így vagy a börtön alkalmazottai vagy kisebb gyógyszercégek pacsmagolják össze a kivégzéshez az összetevőket. Ezúttal azonban úgy tűnik, hogy kurva rossz munkát végeztek. Nem mintha sajnálnánk az efféle gonosztevőket, hiszen az áldozatok családtagjai nyilván nem értük hullatnak könnyeket.
Persze lehet, hogy velem van a baj, de aggódó apaként úgy gondolom, hogy az ilyen állatok nem is érdemelnek ennél jobbat! Ugyanakkor tudom, hogy ez a vélemény elég sarkos és joggal leszek elküldve a fenébe a kommentek között.

Hirdetés

A két halálraítélt: Clayton Lockett (balra) már túl van a dolgon, míg Charles Warneren két hét múlva hajtják végre az ítéletet
9ae44e2f42cbb5d88fa831cfe20d3a91.jpg

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés