Így tüntesd el a karcokat az iPhone-odról

A telefonodat sohasem tudod igazán megóvni a karcoktól, legfeljebb csak akkor, ha fóliamániás vagy. De mindig ott lesz valami a zsebedben, ami finom kis csíkokkal látja el a képernyődet, vagy a hátlapodat. Na meg biztos előszeretettel le is ejted az apró élettársadat, legalább úgy kéthavonta.

Hirdetés

Mostani válogatásunkat éppen azért hoztuk el, hogyha finoman összekarcolódik az iPhone-od (vagy a bármilyen más telefonod), akkor ne a kiakadás legyen az első gondolatod, hanem inkább a probléma megoldása.

– – –

1. Fogkrém

Egy kis karctalanításért nem is kell messzebb menned a fürdőszobádnál. Fontos, hogy ne gél fogkrémet, hanem igazi fogKRÉMet használj. Kapd a kezedbe, nyomj belőle egy kis pöttyöt egy vattapamacsra, majd ezt finoman dörzsöld bele körkörös mozdulatokkal a kijelződ karcolásaiba egészen addig, ameddig el nem tűnnek a karcok. Majd mindezt töröld le egy nagyon finoman benedvesített ronggyal és voilá, hűlt helye a karcnak!

– – –

2. Az autó karceltávolító krémek

Elég csak beírni a Google-be, hogy “autó karceltávolító” és máris márkák százai fognak a szemünk elé kerülni. Ezt egyszerűen csak masszírozzuk bele egy ronggyal a karcainkba, majd töröljük le őket. Tutira hatásosak, de elég drágák.

– – –

3. Sütőpor

Négy egyszerű lépésben a sütőpor mentheti meg az iPhone-od szépségét:

1. Keverj össze kétharmad rész sütőport egyharmad rész vízzel egy kis tálkában.
2. Kevergesd addig, ameddig nem lesz belőle egy kemény krém.
3. Nyúlj bele egy puha pamutronggyal, majd körkörös mozdulatokkal vidd fel ezt a telefonod karcolásaira.
4. Töröld le az egészet egy enyhén nedves ronggyal.

– – –

4. Hintőpor

Ha nincs otthon sütőporotok, a fenti 4 lépést ugyanúgy végigviheted hintőporral is. Sok sikert!

– – –

5. Tojás és alumínium-kálium-szulfát

Ez a legkomplikáltabb, de egyben a leghatásosabb is! Fogj egy mikroszálas tisztítókendőt (számítógép üzletekben általában találhatsz belőlük párat), egy tojást, egy alufóliát, illetve alumínium-kálium-szulfátot (amit pedig a kedvenc gyógyszertáradban szerezhetsz be), majd keverd össze a tojásnak a fehérjét egy teáskanál alumínium-kálium-szulfáttal egy lábasban.

Áztasd be a kapott lötyibe a mikroszálas kendődet. Tedd a kendőt az alufóliádra, majd rakd be a sütőbe 300 fokon egészen addig, ameddig ki nem szárad a kendő. Vedd ki a sütőből, majd áztasd vízbe fél percre. Pár perc múlva áztasd be megint, majd még kétszer. Összesen négyszer kell a vízben áztatnod a kendőt. Ez után hagyd száradni 48 órán át, majd egyszerűen csak töröld le vele a karcokat a telefonodról.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés