Minden idők leggyomorforgatóbb filmjei [18+]

“Figyelem! Belépés csak saját felelősségre!” – Állhatna az ajtón, ha a cikkeink elolvasásához nektek egy-egy szobába kéne bevonulnotok. Ha ezen cikkünk szobájában elhelyeznénk egy kamerát, és rögzítenénk a reakcióitokat, abból nagyon vicces felvételek születhetnének.

Hirdetés

Összegyűjtöttük ugyanis a filmvilág leggyomorforgatóbb alkotásait. Igyekeztünk kihagyni a legkaszabolósabb horrorokat, így például nem raktuk rá listánkra a Fűrész filmeket, és az ezeket utánzó gore horrorokat. Inkább valódi klasszikusokkal jelentkezünk, amelyek mind befúrták magukat a filmtörténelem legsötétebb alkotásai közé.

– – –

Az ördögűző

Hogy miért volt olyan sikeres Az ördögűző a maga idejében, és miért működik mindmáig? Ennek több oka van. Először is Linda Blair gyönyörű arca groteszkké válik, majd mindent összehány, na meg egy hidegrázóan félelmetes ördögűzés is van a filmben. Érdekesség, hogy a megjelenésének idejében egyébként a legkiakasztóbb jelenetnek azt találták a nézők, mikor a megszállt lány trágár szavakat kiabált – az ilyesmi akkoriban még jócskán tabu volt.

– – –

Radírfej

David Lynch legelső filmje, a Radírfej egyik jelenete mindmáig képes kiakasztani a filmkritikusokat. A mozinak van ugyanis egy jelenete, ahol a főszereplő levesz egy pólyát egy kisbabáról, és az alább megtekinthető látvány fogadja őt. Egy ártatlan kisbabát így ábrázolni igen húzós vállalkozás.

– – –

Cannibal Holocaust

Ha azt hitted, hogy az Ideglelés volt az első mozi, ami a “csináljunk egy filmet talált VHS kazettákból” tematikát követte, akkor nagyot tévedsz. Ezt a világon először a Cannibal Holocaust lépte meg, amiben egy kutatócsapat egy elveszett filmes stábot keres az Amazonas mentén. A gyilkos jelenetek annyira élethűre sikeredtek, hogy a rendező Deodato-t lecsukták gyilkosság vádjával. Ráadásul a forgatáson több állatot, így például egy óriásteknőst valóban meg is öltek. A Cannibal Holocaust leforgatása körül mindmáig sok rejtély kering.

– – –

Az emberi százlábú / Az emberi százlábú 2.

Most nem is a borzasztó Az emberi százlábúról akarunk írni nektek, hanem a talán még borzasztóbb, ugyanakkor jóval művészibb Az emberi százlábú 2-ről. Ebben egy Martin Lomax nevű parkolóőrt láthatunk, aki annyira megszállottja lett az első filmnek, hogy megcsinálja a saját emberi százlábúját, és végül még sikerül le is köröznie az első filmben látottakat. Lomax annyira brutális hentelést végez a filmben, hogy nem lenne csoda, ha ezt már nem bírnád végignézni!

– – –

Szerb film

Még a legkeményebb fickók is képesek sírva kikapcsolni a Szerb filmet, ami szerintünk is minden idők leggyomorforgatóbb mozija. Mi sajnos láttuk a filmet, és nem örülünk neki. Szívesen leélnénk úgy az életünket, hogy nem látjuk azt, amint egy újszülöttet erőszakolnak meg, vagy valakinek durván beleharapnak a péniszébe. A nyugdíjba vonult pornósról szóló Szerb film annyira sötét és beteg, hogy tényleg csak a vasgyomrúaknak ajánljuk.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés