Óvintézkedések Amerikában: golyóálló takaró az iskolásoknak

Hihetetlen milyen világban élünk manapság: egyre több hír számol be arról, hogy a világ egyik-másik helyén egy megszállott őrült tört rá az emberekre és az utcán, tereken, állomáson vagy iskolában ártatlan emberek tömegét mészárolta le különböző fegyverekkel könyörtelen módon.

Hirdetés

Az USA-ban az elszaporodott esetek miatt különleges óvintézkedést tettek: golyóálló takaró-szerű dolgokat kezdtek tömeggyártani, kimondottan iskolások számára.

A kezdeményezés szép és jó lenne, de nagyon magas ára van a terméknek: $1,000-ba kerül darabja. Több iskolában is kötelezővé akarják tenni, a kérdés már csak az: ki fog érte fizetni?

Az államok iskoláiban több helyen is védelemre szolgáló “pánikszobákat” hoztak létre, de rájöttek, hogy ezek nem voltak elég hatékonyak: a gyerekeknek fel kell keresnie a termet, ez a hatalmas pánikban akár lehetetlen művelet is lehet, ráadásul ki tudja, hogy valóban 100%-os biztonságot nyújt-e.

Mindezen kétségek és kérdések ellenére tényleg komoly dolognak tűnik: egy kisebb diákot akár teljes egészében is véd hátulról történő támadás esetén, földre vetve pedig elég jól “beburkolhatják” magukat a gyerkőcök, ha esetleg egy örült tömeggyilkos látogatna el az iskolába a Mikulás helyett. Ez a felvehető, felcsatolható “takaró” a tervezők szerint a lövöldözésekben fegyvereke legtöbbjének, 90%-ának ellenáll, a legnépszerűbb 9 mm-es golyónak, valamint egyes típusú sörétesnek is. Reméljük a maradék 10%-kal nem találkoznak, ha sor kerül egy ilyen sajnálatos eseményre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés