A legdarkosabb művészek és rémálomba illő alkotásaik (16+)

A művészetnek megszámlálhatatlanul sokféle irányzata létezik. Beszámoltunk már nektek már megannyi ágáról, vidámakról, viccesekről, csodálatosakról vagy éppen furákról.

Hirdetés

Most azonban elkalauzolunk benneteket a rémálmok földjére és bemutatjuk nektek a világ legrémisztőbb képeinek szülőatyjait. A 16-os karika nem vicc, fiatalabb olvasóinknak és gyengébb idegzetűeknek nem ajánljuk!

Zdzisław Beksiński: a lengyel festő hihetetlen részletességgel alkotta meg a borzalmakat. Élete azonban még szörnyűbb volt: felesége betegsége miatt korán elhunyt, fia öngyilkos lett, őt pedig betegápolójának fia szúrta le.

Ivan Solyaev: az 1985-ös születésű moszkvai grafikus digitális művei következnek, melyek hihetetlenül valóságosnak hatnak.

Vania Zouravliov: szintén orosz művész, aki most Londonban él. Munkássága alatt a Trónok harca sorozatnak, valamint a National Geographicnek is dolgozott, azonban a kísérteties alkotásai kápráztatták el leginkább a műkedvelőket.

Gustave Doré: igen fiatalon kezdte művészi pályafutását: 11 évesen szobrászkodott, majd 15 évesen karikatúrákat készített egy francia lapnak. Dante Isteni színjátéka ihlette meg legjobban, ennek köszönhetően a halált ábrázoló művei.

Chris Mars: Minneapolisban született dobos, aki a ‘The Replacements’ banda tagja volt. Műveit testvére szorongása és rémképei inspirálták, aki súlyos skizofréniában szenvedett – látomásait mindig megosztotta Chris-szel.

Dario Puggioni: a Brunei Szultanátusban, Ázsiában született művész Rómában tanult, majd Berlinbe költözött. Rajzaik és festményei mellett alumíniumba vagy rézlapba maratja bele alkotásait különböző anyagokkal, ennek köszönhetőek ezek a különös effektek.

Ljuba Popović: ihletként két különböző forrás is szolgált neki. A szürrealizmus mellett nagyapja is nagy hatással volt rá, ugyanis ő papként ördögűzéseket is vezetett, melyeken gyakran Ljuba is részt vett.

Dyer Baizley: a művész neve leginkább a heavy metal arcok körében ismert, ugyanis a Torche, a Kylesa, a Pig Destroyer, valamint a Baroness bandának is több borítót tervezett, melynek ő maga is tagja.

Glenn Brown: az angol művész rémálomba illő alkotásait olajfestményként készíti el, majd a jól ismert Photoshop program segítségével fejezi be a műveit.

Henry Fuseli: az összeállítás legrégebben élt művésze, aki a 18. század derekán tevékenykedett. 25 éves korában kezdte el pályafutását és 200 képet fejezett be halála előtt. A leghíresebb a “Rémálom” és a “Lappföldi boszorkányok” című festményei.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés