Minden idők 10 legnépszerűbb testépítője

Ki gondolta volna, de az első nagyszabású Body Building versenyt már a múlt század elején, egész pontosan 1901 szeptember 26-án tartották Londonban, a Royal Albert Hall-ban.
Sok víz lefolyt a Temzén azóta, s a testépítés népszerűsége töretlenül ível felfelé. Maguk a body builderek ízlés dolgában alaposan megosztják a közvéleményt, vannak akik rajonganak a kockás hasakért és a mahagóni szekrény szélességű kigyúrt testért, mások ízléstelennek tartják ezt. Mindegy is, szerintünk amíg valaki nem teszi tönkre koksszal a szervezetét, addig nagyon is rendben van, ha erre a sportra és életmódra teszi fel az életét. Most minden idők tíz legnépszerűbb testépítőjét szedtük csokorba, s nyilván nem árulunk el nagy titkot, ha jó előre kikotyogjuk, hogy egy bizonyos Kalifornia ex-kormányzó áll majd a lista első helyén.

Hirdetés

10. Steve Reeves
nikorasu20120929b1.jpg
Steve Reeves, a népszerű amerikai színész és testépítő 1926 január 21-én született Montaza városkában. Az egyetemi évek alatt szeretett bele a body buildingbe, majd a második világháború kitörésekor jelentkezett önkéntesnek a US Army toborzóirodájában. 1947-ben megnyerte a Mr. America, majd 1950-ben a Mr. Universe versenyt. Ezt követően kezdett el filmes produkciókban dolgozni és karrierje csúcspontján Európa legjobban kereső színészeként tartották számon. Híresebb filmjei: Athena (1954), A rabszolga (1962) és a Hosszú út a pokolból (1967). 2000 május elsején, 74 éves korában, makkegészségesen hunyt el.

9. Serge Nubret
serge_nubret_1.jpg
Serge Nubret francia színész és író 1938 óktóber 6-án született és húszévesen határozta el, hogy a testépítésnek szenteli az életét. Számtalan alkalommal nyerte meg a Mr. Europe, a Mr. World és a Mr. Universe címeket, s háromszor nyert bronzérmet a Mr. Universe versenyen. Az újságokban a “Fekete Párduc” becenevet akasztották rá, s elsősorban egyedülálló mellizomzatáért csodálták.

8. Franco Columbo
jozef-grolmus-hottest-bodybuilders-200x204.jpg
Az olasz Franco Columbo szintén színész volt, de emellett rendszeres résztvevője volt a világ legerősebb embere versenynek is. Alacsony termete ellenére is hihetetlenül sikeres volt a testépítésben, négyszer diadaslmaskodott a Mr. Olympia versenyen és 1977-ben megnyerte a világ legerősebb embere viadalt is. 2009-ben nyerte el az Arnold Classic Lifetime Achievement életműdíjat.

7. Markus Ruhl
arnold2007-menfinals072.jpg
Markus Ruhl az IFBB profi body buildere az egyik legerősebb testépítő napjainkban. 18 évesen kezdte el az edzést, s azóta is heti hat napban gyűri magát a konditeremben. A body building történetében minden idők legnagyobb válla fűződik a nevéhez, de a bicepsze sem hétköznapi méretű.

6. Sergio Oliva
13874_7_1.jpg
A “Legenda” becenévvel illetett Sergio Oliva 1941 július 4-én, Kubában látta meg a napvilágot. 16 évesen lépett be hazája hadseregébe, majd az elvesztett háború után egy barátja unszolására lépett be egy havannai súlyemelő egyesületbe. 1966-ban debütált a Mr. World versenyen, majd 1967-től kezdve három egymást követő évben is elnyerte az IFBB-nél a a Mr. Olympia címet.

5. Dorian Yates
dorian-yates-main.jpg
Az angol Dorian Yates 1962 április 19-én született az Egyesült Királyságban. A body building modern történetének egyik legjobb sportolójának tartja a szakma. Harmincéves korában, 1992-ben indult megismételhetetlen sikersorozata: hat évig folyamatosan ő nyerte a Mr. Olympia versenyt. A fantasztikus sorozat mellett az ő nevéhez fűződik a Mr. Olympia versenyekben szerzett legtöbb aranyérem.

4. Kai Greene
kai-greene-wallpaper-hd-0.jpg
Kai Greene New Yorkban született 1975 július 12-én. 2005-ben az IFBB New York Pro versenyén debütált, legfrisebb győzelmét tavaly aratta egy prágai versenyen. Tavaly és tavalyelőtt is második lett a Mr. Olympián, s az elmúlt évben megkapta első filmszerepét is a Vas Generáció című filmben.

3. Lou Ferrigno
lf576.jpg
Lou Ferrigno amerikai színész, fitnesz edző és visszavonult testépítő 1972-ben, az IFBB Mr. America versenyén mutatkozott be, majd kétszer nyerte meg zsinórban a Mr. Universe-t. Népszerűségét a body buildingben alapműnek számító “Pumping Iron” c. dokumentumfilmben nyújtott alakításának köszönheti elsősorban. Tömegek kezdtek ennek a filmnek hatására lejárni az edzőtermekbe.

2. Ronnie Coleman
gp10.jpg
Az amerikai Ronnie Coleman a legtöbb profi győzelmet szerezte az IFBB történetében, szám szerint 26-ot. Emellett mellékesen nyolc elsőséget is jegyez a Mr. Olympia viadalon. Első versenye 1990-ben a Mr. Texas volt, s azóta elvétve talált csak legyőzőre.

1. Arnold Schwarzenegger
arnie.jpg
A jó öreg Arnie-t nem kell bemutatni senkinek. A szupersztár életútja röviden: a 15 éves osztrák fiú 20 évesen már Mr. Universe győztes lett, hétszer nyerte meg a Mr. Olympiát, majd Conan néven barbárkodott, hogy aztán Vörös Zsaruként majd Terminátorként fusson be karriert Hollywoodban. Ezt követően volt még Kalifornia kormányzója, ingatlanmágnás, sikeres üzletember, hogy nyugdíjas éveire a Feláldozhatóak trilógiával ismét visszatérjen a filmvászonra. De nem hisszük, hogy ezeket a kivonatos tényeket ne tudná mindenki, így nem is ragozzuk tovább.
Elég annyi, hogy imádjuk az öreg Arnie-t, aki mostanában fedezte fel magának az internet lehetőségeit és különböző csatornáin rengeteg poénnal árasztja el a rajongóit, köztünk minket is.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés