Brutális sorozatgyilkosok, akiket soha nem kaptak el (+18)

Sajnos nem mindig igaz a mondás, hogy jó emberekkel jó dolgok történnek. Bár ez egy kellemes gondolat, mégis van amikor a jó emberekkel kegyetlen dolgok történnek, s a gonosztevők szabadon élhetik tovább az életüket megúszva embertelen tettüket. Azon szerencsétlenek számára, akik egy könyörtelen sorozatgyilkos miatt vesztik el szerettüket, csak sovány vigasz ha az esküdtszék halálra ítéli a bűnöst, de ha az soha nem kerül az igazságszolgáltatás elé, úgy végleg megrendül a hitük az életben és a fenti mondásban.
Tíz olyan sorozatgyilkos következik az alábbiakban, akikben a vérszomjasság, a brutalitás és a kegyetlenség a közös nevező, nem beszélve arról, hogy még mindannyian szabadlábon vannak.

Hirdetés

10. Charlie Chop-off
charlie-chop-off.jpeg
Darabolós Charlie onnan kapta a nevét a sajtótól, hogy kegyetlenül megcsonkította áldozatait. A sorozatgyilkos áldozatai főleg afro-amerikai kisfiúk voltak, akiknek előszeretettel vágta le a péniszét. Első áldozata, Douglas Owen egy nyolcéves fekete fiú volt, akit 1972 március 9-én találtak meg egy manhattani háztetőn. Amellett, hogy levágta a szerencsétlen fiú nemi szervét még a biztonság kedvéért harmincnyolcszor megszúrta késével. A következő két év során még két agyonszurkált pénisz nélküli fiú került elő Manhattan háztetőiről.
1974-ben a rendőrség letartóztatott egy Erno Soto nevű fickót, aki magára vállalta a gyilkosságokat. A pszichológiai vizsgálatok szerint azonban Soto mentálisan labilis volt, s ezért nem vették komolyan a vallomását. Ezt támasztja alá az is, hogy szembesítették az egyik támadás túlélőjével, aki nem tudta őt azonosítani a rátámadó sorozatgyilkossal. Ennek folytán a rendőrség felmentette Sotót a sorozatgyilkosság vádja alól, s egyéb ügyek miatt ítélték börtönbüntetésre. Az mindenesetre érdekes, hogy mióta börtönben ül, azóta Charlie Chop-off nem csapott le többet.

9. A Honolului Fojtogató
honolulu.jpeg
A “Honolulu-i Fojtogató” az első ismert sorozatgyilkos, aki Hawaii békés szigetein kezdte meg tevékenységét. Első áldozata egy 27 éves nő, Vicky Gail Purdy volt 1985 május 30-án. A gyilkos hátrakötötte a kezét, megerőszakolta majd megfojtotta. Ezt követően 1986 január 14-én csapott le újból. Következő áldozatára, a 17 éves Regina Sakamotóra milliméterre pontosan abban a pozícióban találtak, ahogy az első gyilkosság esetében.
Az elmebeteg elkövető ekkor rákapott a gyilkosság ízére, hiszen a következő három hónapban már három megfojtott és megerőszakolt lányt találtak Honoluluban, ugyan abba a pozícióba állítva holttestüket. Ezután a rendőrségi nyomozás végre hozott egy gyanúsítottat, akit bevittek kihallgatásra. A gyanúsított barátnője azt vallotta jegyzőkönyvben, hogy bármikor szerelmi civódásuk volt, a férfi lelépett, majd aznap este újabb áldozatot szedett a honolulu-i fojtogató. A védelem azonban poligráfos vizsgálatot kért, s a lány ezen nem ment át, így a rendőrség kénytelen volt szabadlábra helyezni a gyanúsítottat. Érdekes módon ezt követően soha többé nem hallott senki a fojtogatóról.

8. Stoneman
stoneman.jpeg
Stoneman, vagyis Kőember az egyik legnotóriusabb gyilkos India történetében. A bűnlajstromában 13 gyilkosság szerepel Calcuttában és feltételezhetően egy tucatnyi másik Bombayben. Első áldozatát 1989 júniusában szedte, amikor egy alvó hajléktalannak verte szét a fejét egy nagy kődarabbal. Az ezt követő fél év során tizenkét másik hajléktalannal is ugyan ezzel a módszerrel végzett. A calcuttai rendőrség ekkor vette észre a rendőrségi adatbázisban, hogy 1985-ben már volt vagy tucatnyi ilyen gyilkosság Bombayben, s a módszert összehasonlítva arra a következtetésre jutottak, hogy a gyilkos ugyan az a személy. A hatóságok több gyanúsítottat is beidéztek kihallgatásra, s úgy vélik, hogy köztük lehetett a sorozatgyilkos is, mert ezt követően nem szedett több áldozatot. Vagy csak átköltözött Delhibe?

7. A Február Kilencedikei Gyilkos
feb.-9thkiller.gif
A “Február Kilencedikei Gyilkos” értelemszerűen onnan kapta nevét, hogy ezen a napon csapott le áldozataira. Előbb 2006-ban az állapotos Sonia Mejiát, majd 2008-ban Damiana Castillót fojtotta meg a saját lakásában. A két gyilkosság helyszínén talált DNS-minta tökéletesen egyezett, ám balszerencsére a rendőrségi adatbázisban ezen a két eseten kívül nem szerepelt. Meglepetésre 2011-ben lezárták az ügyet.

6. Hasfelmetsző Jack
jtr2.jpg
Na ő listánk azon szereplője, akit senkinek sem kell bemutatni. Az 1888-ban tevékenykedő sorozatgyilkos története számos könyv és film alapötletéül szolgált, jóllehet soha sem derült fény Hasfelmetsző személyére vagy indítékaira, pedig a gyilkos még levelet is írt a hatóságoknak mellékelve benne az egyik elvágott torkú prostituált veséjét. Jelenleg száznál is több teória van “Jack the Ripperrel” kapcsolatban, ami nem visz közelebb az igazsághoz. Amúgy is legalább száz éve halott már.

5. A Babysitter Gyilkos
babysitter.jpeg
A Babysitter Gyilkos vagy másik ismert nevén az Oakland Megyei Gyerekgyilkos legalább négy gyermek haláláért felelős Michiganben. Első áldozata a tizenkét éves Mark Stebbins volt 1976-ban, akit szexuálisan molesztált, megfojtott, majd visszaöltöztette ruhájába és egy hókupacra dobta. A következő 13 hónap során még négy gyereket találtak ugyanilyen körülmények között egy hókupacon. Michigan városában ekkoriban óriási tömeghisztéria volt a sorozatgyilkos miatt, senki sem engedte el a gyerekét felügyelet nélkül otthonról, majd 1977-ben váratlanul megszakadt a gyilkosságsorozat. Az érdekesség az, hogy a rendőrség 2012-ben egy gyanús gyermekgyilkosság miatt ismét elővette az ügyet, s úgy tűnik a Babysitter Gyilkos nem állt le, csak módszert váltott.

4. Jack the Stripper
jack-the-stripper.jpeg
Nem véletlen a névbeli hasonlatosság Hasfelmetsző Jackhez, hiszen egy lelkes követőjéről van szó, aki 1964-65-ben nyolc londoni prostival végzett, majd holttestüket a Temzébe dobta. Első áldozatát, Hannah Tailfordot megfojtotta, de a nyomozás szerint a nő küzdhetett az életéért, mert az első fogai ki lettek verve. Mikor a második áldozatot is megtalálták a Temze-parton az 57 éves Kenneth Archibald bebattyogott a rendőrségre és magára vállalta a gyilkosságokat. A rendőrök nem nagyon hittek neki, mivel feledékenységre hivatkozva nem sok részletet tudott elmesélni a gyilkosságokról, ráadásul miközben kikérdezték egy harmadik gyilkosság is történt ugyan ezzel a módszerrel. Néhány hónappal és Jack the Stripper áldozattal később a nyomozást vezető John Du Rose bejelentette a sajtóban, hogy a kezdeti 7000-ről húszra csökkent a lehetséges gyanúsítottak száma. Nem sokkal később már azzal fordult a közvéleményhez, hogy ez a szám húszra, tízre majd végül háromra csökkent. Ennek hallatán a sorozatgyilkos beparázhatott, mert soha többet nem lépett akcióba.

3. Az Atlantai Torokmetsző
atlanta.jpeg
Az Atlantai Torokmetsző áldozatainak számát 15 és 21 közé becsülik a szakértők. Az 1910-es években tevékenykedő sorozatgyilkos színesbőrű nőknek vágta át a torkát az utcán, elhagyatottabb sikátorokban. Első áldozatát, Belle Walkert saját otthona bejárata előtt, fényes nappal gyilkolta meg. Annak ellenére, hogy hat gyanúsítottja is volt az ügynek, az Atlantai Torokmetsző kilétére sem derült soha fény.

2. The Original Night Stalker/East Area Rapist
sanfran.jpeg
Még a nyomozóknak is leesett az álluk amikor a DNS-vizsgálat kimutatta, hogy két rettegett bűnöző, a sorozatgyilkos Night Stalker és a nőket erőszakoló East Area Rapist egy és ugyanaz a személy. Előbbi minőségében, azaz Éjjeli Orvvadászként idegenek otthonába tört be, ahol mindenkit megölt, akit talált, utóbbi minőségében egyedülálló nőket és asszonyokat látogatott meg, de miután megerőszakolta őket továbbállt. Mindkét 1970-ben kezdődő sorozat 1986-ban váratlanul abbamaradt, ami arra a következtetésre juttatta a hatóságokat, hogy a tucatnyi gyilkosságért és 50 nemi erőszakért felelős fickó feldobta a pacskert. Végül is ha a nyomozók nem tudják elkapni a sorozatgyilkost arra még mindig apellálhatnak, hogy előbb utóbb csak meghal…

1. A Zodiákus Gyilkos
zodiac.jpeg
A Zódiákus Gyilkos vitán felül az egyik legrejtélyesebb a hírhedt sorozatgyilkosok között. A 60-as 70-es években tevékenykedett Észak Kaliforniában és saját számítása szerint 37 áldozata volt, de a nyomozók csak 5 gyilkossághoz és két sikertelen támadáshoz tudták kötni a személyét. A vélhetően hiperintelligens bűnöző folyamatos levelezésben állt a San Franciscói rendőrséggel (SFPD), s nem csak, hogy előre megírta milyen büntényeket készül elkövetni, de saját személyazonosságára is tett kódolt utalásokat, amiket soha sem sikerült teljes egészében megfejteni. Utolsó levelét ezzel a sorral zárja: Én=37, SFPD=0.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés