Végzetes selfie-k a halál előtt

Azt már ezerszer átrágtuk, hogy baromságnak tartjuk a mostanában tomboló selfie-lázat, de azon kívül, hogy bosszantóan idegesítő, nem fáj senkinek.
Az azonban, ha valaki kifejezetten a szelfizés miatt veszíti életét már a hülyeségnek egész új horizontjait nyitja meg. Az alábbi fotósorozat szereplői jórészt emiatt az új divat miatt vesztették életüket, s kegyeleti okokból nem nevezzük őket baromarcúnak. Pedig azok.
Hogy válogatásunk változatosabb legyen ezért olyan fotókat is mutatunk majd az alábbiakban, amiket percekkel, másodpercekkel egy szörnyű tragédia előtt exponáltak, s szereplői önhibájukon kívül haltak meg. Borzongató érzés úgy belenézni a fényképek szereplőinek szemébe, hogy mi már tudjuk, hogy pillanatok vannak csak hátra az életükből, míg ők erről mit sem sejtenek.

Hirdetés

1. Happy
deze-8-mensen-stierven-enkele-momenten-na-het-maken-van-laatste-selfie-5-45124_w.jpg
Idén tavasszal posztolta ki vezetés közben egy észak-karolinai autópályáról Courtney Sanford a fenti fotót, miközben Pharrell Williams “Happy” slágerét hallgatta. Másodpercekkel a Facebook bejegyzés megszületése után hátulról belefutott egy kamionba és szörnyethalt.

2. A lány, akinek nem volt tériszonya
selfies_3.jpg
A 17 éves Xénia Ignatyeva a barátait szerette volna lenyűgözni ezzel a harminc méter magasban ellőtt szelfivel, de másodpercekkel később már nem mosolygott, mikor elvesztette az egyensúlyát és ráesett egy nagyfeszültségű kábelre, ami élve megsütötte. Sovány vigasz, hogy vélhetően azzal sem járt volna jobban, ha elkerüli az elektromos vezetéket.

3. A popsztár magánrepülőgépe
deze-8-mensen-stierven-enkele-momenten-na-het-maken-van-laatste-selfie-7-45124_w.jpg
2012 Decemberében Jenni Rivera mexikói popsztár és barátai készítették ezt a fotót az énekes magángépén pillanatokkal a felszállás előtt. Azért olyan vidám rajta mindenki, mert vakációzni indultak, ám sajnos úti céljukat már nem érték el, mert a kisgép felszállás közben meghibásodott és lezuhant. A fedélzeten lévők közül senki sem élte túl a szerencsétlenséget.

4. Jadiel
a28402_big.jpg
A dél-amerikai zenészeknek úgy tűnik nincs szerencséjük a szelfizéssel, hiszen a puerto rico-i Jardiel Instagram oldalán a mai napig látható ez a kép, melyet a végzetes tragédiával végződő motorozása előtt lőtt a nyár elején.

5. Az MH17 selfie
1363077_1024_.jpg
Júliusban az amszterdami repülőtér kifutóján készítette édesanyjával ezt a családi portrét Gary Slok a Malaysian Airlines később Ukrajna felett lelőtt járatán.

6. A fegyveres szelfi
1363071_1024_.jpg
A 21 éves Oscar Otero Aguilar a Facebook oldalát szerette volna feldobni egy pisztollyal pózolós fotóval. A fiatal fegyvermániás srác azonban fényképezkedés közben szó szerint agyonlőtte magát.

7. A vonat tetején
2309.jpg
Idén márciusban végződött tragédiával a spanyol Jaén városa mellett egy 21 éves fiú fotós kalandja. A vonat tetejére mászott egy vagány selfie kedvéért, ám szervezete nem bírta az ipari áramot és szörnyethalt. A fényképezőgépe is hamuvá égett, így csak egy spanyol vonat fotójával tudjuk illusztrálni végzetes hülyeségét.

8. A selfie megszállott iráni lányok

Az eddigiekkel ellentétben óriási mázlija volt a fenti videón látható két iráni lánynak, akik a videózás közben óriásit karamboloztak. Bár rettenetesen összetörték magukat, a következő selfie-t már a szirénázva száguldó mentőautóból posztolták fel a netre.
Íme:
article-2633782-1e08e0d600000578-924_636x502.jpg

9. Fotózkodás a tengerparti sziklán
10_4.jpg
Alig két héttel ezelőtt lehetett olvasni a hírekben arról a lengyel párról, akik a portugál tengerparton akarták megörökíteni vakációjukat egy szikla tetején. Mindketten lezuhantak a szikláról és porrá zúzták magukat a kiálló szirteken.

+1. Gusztustalan poénkodás a haldokló nagyival
pcturzz.jpg
Akármilyen csinos, legszívesebben egy péklapáttal vernénk orrba ezt a lányt, aki saját nagymamája haldoklásával jófejkedik a közösségi oldalán.

+2. Ordenáré pózolás Auschwitzban
1-cfolhkojinipykwprfis6w.jpeg
Vannak helyek ahová ha eljut az ember, akkor nem fülig érő szájjal posztol róla fotót. Az auschwitzi koncentrációs tábor történetesen épp ilyen.

Bónusz kép, ami jól összefoglalja véleményünket az egész selfie-mániáról
323449_1280.jpg

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés