Döbbenet: ezeket a zenéket hallgatják a sorozatgyilkosok!

Mindenkinek vannak kedvenc zenéi, zenekarai, miért éppen a sorozatgyilkosok lennének ez alól kivételek? A most következő összeállításból kiderül, miket hallgatott néhány könyörtelen bűnöző. De persze ezzel nem azt akarjuk mondani, hogy ha ezek a te kedvenceid is, akkor a sorsukra juthatsz, csupán érdekességképpen említjük meg ezeket.

Hirdetés

jeffreydahmer_custom-ce710f1e032720abca7c0758da7afc7e26a08fff-s6-c30.jpg
Jeffrey Dahmer – Black Sabbath
A Milwaukee-ból származó csokoládégyári munkás 13 év alatt 17 férfit erőszakolt meg, és gyilkolt meg. Néhány szerencsétlen kiválasztottját még savba is áztatta. Pedig egykori szobatársa szerint, akivel a seregben töltött időszak alatt osztozott egy kis szobán, Dahmer egy kedves, jó természetű fickó volt – mindaddig, míg el nem kezdett Martinit inni, és Black Sabbath-ot hallgatni.

richard.jpg
Richard Ramirez – AC/DC
Az éjszakai zaklatóként is ismert gyilkos a nyolcvanas években elkövetett dél-kaliforniai rémtettei miatt vált ismertté. Betört emberekhez, akiket terrorizált, megkínzott és megölt. Sátánistának vallotta magát, és minden bűntett helyszínén otthagyott egy AC/DC baseball sapkát. Ramirezt sokak szerint a zenekar Night Powler című száma inspirálta, mások azt gondolják, egyszerűen nem volt ki a négy kereke.

john-wayne-gacy-clown-pic.jpg
John Wayne Gacy
A fickót szinte biztos, hogy komoly gyerekkori traumák érték, ugyanis bohócnak öltözve gyilkolászott fiatal pasikat. Szerette a gyorskaját, elmondása szerint Kennedy elnökre nézett fel igazán, ezen kívül William S. Burroughs-t olvasott, és REO Speedwagont hallgatott.

waynewilliamsserialkiller.jpg
Wayne Williams – B. B. King és Bobby Bland
A valaha ismert egyik legádázabb gyerekgyilkos legalább 23 afroamerikai gyereket ölt meg 1979 és 1981 között, de végül két felnőtt halála miatt került börtönbe. Végig ártatlannak vallotta magát az ellene felhozott vádakban: elmondása szerint nem ölt meg senkit, hanem összeesküvés van a háttérben, és a gyilkosságokért a Ku Klux Klan a felelős. Egyik kedvenc dala B. B. King és Bobby Bland „I Like to Live the Love” című száma volt.

arthur_shawcross.jpg
Arthur Shawcross – GG Allin
Shawcross gyerekeket és prostituáltakat ölt. Nagy kedvence GG Allin volt, a punk rocker énekes-zeneszerző, aki a fent említett John Wayne Gacy-t látogatta a börtönben, koncertjein pedig saját ürülékét ette, és dobta a közönség közé.

576px-manson-march-2009.jpg
Charles Manson – The Beatles
Soha nem ölt meg senkit, de követőinek számos gyilkosság elkövetését parancsolta meg. Hozzá köthető a Manson Család nevű bűnbanda, akik megölték Sharon Tate-et, Roman Polanski kedvesét, 8 és fél hónapos terhesen. Charles Manson rajongott a The Beatlesért, illetve, mivel ő is zenész volt, több ismert emberrel is jó kapcsolatot alakított ki az évek során. Együtt lógott például Dennis Wilsonnal a Beach Boys-ból, a The Mamas and the Papasszal, Neil Youngtól pedig egyszer egy motort is kapott ajándékba.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés