Nyers halat evett, férgek lepték el a szerveit

Ha szereted a sushit és a sashimit, vagyis a friss nyers hal szeleteket, légy óvatos ezekkel. Hogy miért? Mert egy kínai fickó is elég rosszul járt: valószínűleg fertőzött nyers halat evett, amitől galandférgek lepték el az egész testét.

Hirdetés

A pasi nem is gondolta, mekkora a baj, csak azért ment el orvoshoz, mert egyre jobban fájt a gyomra, és viszketést is tapasztalt. A problémát a röntgen mutatta ki: teste, szervei tele voltak, vannak férgekkel.

sushi_ferges1.jpg

sushi_ferges2.jpg

sushi_ferges3.jpg

sushi_ferges4.jpg

Az orvosok szerint a nyers, vagy nem eléggé megsütött, megfőzött hús tartalmazhat ilyen élősködőket, így ezek ott lehetnek a halakban is – még marinált, vagy füstölt állapotban is. A fertőzés veszélye az elmaradottabb vidékeken nagyobb, a megfelelő higiéniai körülmények hiánya miatt, de gyakorlatilag sehol sem zárható ki.

A galandférgek jelenléte a testben nemcsak bizarr, hanem ha elterjednek, akár halálos is lehet. Azt nem tudjuk pontosan, szegény kínai manus milyen kezelést kapott, illetve most hogy van, de szerintünk valószínű, hogy sashimit az életben nem eszik többé.

Itt láthatóak ezek a férgek videón:

Fotók: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés