A legbetegebb női sorozatgyilkosok (+18)

A férfi sorozatgyilkosok főként brutalitásukról ismertek, így legtöbbször elmebetegek pszichopataként kerülnek be a hírekbe. Míg az erősebb nemből kikerülő sorozatgyilkosok legtöbbször valamiféle szexuális frusztráció miatt, mintegy erőfitogtatásból követik el a brutális gyilkosságokat, addig női kollégáik egész más motivációból és sokkal pragmatikusabb szempontok alapján követik el a bűneiket. Mint minden “hiányszakmában” ezen a területen is erős a férfidominancia, a statisztikák szerint a sorozatgyilkosoknak mindössze 15 százalékát teszik ki a gyengébbik nem képviselői, akik ugyanakkor sokkal tovább tevékenykednek bűntetlenül. Míg a férfiakat átlag két év alatt kapcsolják le a rendőrök, addig a nőknél a megtorlatlanul végzett sorozatgyilok átlagosan nyolc éven át zajlik. Jöjjenek hát közülük is a legbetegebb elkövetők!

Hirdetés

Delphine LaLaurie
sidebyside-2014-09-25_011500x785.jpg
Louisiana állam társasági elitjének meghatározó alakja volt az 1800-as években Marie Delphine Lalaurie. Azokban az években a fekete rabszolgák a ház körül még nem számítottak ritkaságnak, ám már illett kulturáltan viselkedni velük és a verés már nem fért bele ebbe a műfajba. Nos, a külvilág úgy ismerte Mrs. Lalát, mint aki udvariasan bánik rabszolgáival, ám ez csak a látszat volt.
Sötét ténykedésére csak akkor derült fény, amikor kigyulladt a háza, s a tűzoltók egy 70 éves nőt találtak a helyszínen a vaskályhához bilincselve. Mint kiderült a rabszolga azért gyújtotta fel saját magával együtt a házat, mert rettegett attól, hogy úrnője a padlásra viszi, ahonnan már nincs szabadulás. Lala kisasszony ekkor megpattant a helyszínről és mint később kiderült Franciaországba emigrált, hiszen ő már tudta, hogy mit fognak a tűzoltók a padláson találni. Konkrétan több tucatnyi betömött szájú rabszolgát, akik mindenféle embertelen pózban voltak kifeszítve, testükön kegyetlenül szadista kínzások nyomaival vérben fetrengve. Az agybeteg szipirtyó neve amúgy az American Horror Story harmadik évadából lehet ismerős, a filmben Kathy Bates alakította a szerepét.

Genene Jones
genene-jones-2.jpg
Genene Jones ápolónőként dolgozott egy kórház gyerekosztályán, ahol a gyanú szerint 60 újszülöttet és gyereket gyilkolt meg méreggel. A módszere az volt, hogy olyan erős készítményeket fecskendezett bele a babákba, mint például a heparin vagy a digoxin, hogy életveszélyes helyzet álljon elő, majd nagy elhivatottsággal, Grál lovagként beviharzott a megmentésükre. Fő motivációja nem a gyilkosság volt, hanem hogy a nagy megmentő szerepében tetszelegjen, ám ebbe sajnálatos módon hatvan kisded halt bele.
Miután elöljáróinak feltűnt a nevéhez kapcsolódó kiemelten sok haláleset (1971 és 1984 között dolgozott a kórházban) úgy döntöttek, hogy csendesen elbocsájtják az alkalmazásból. Ha nem így tesznek akkor a következő munkahelyén már nem haltak volna meg csecsemők a kezei között. Szerencsére itt gondosabbak voltak a felettesei és egy kilenc hónapos baba halála után rábizonyították a gyilkosságot. Az idióta nő jelenleg 99 éves börtönbüntetését tölti, ám 2017-ben jó magaviselete és az amerikai börtönök túlzsúfoltsága miatt szabadlábra helyezik. Reméljük nem egy kórházban fog majd elhelyezkedni…
A pletykák szerint állítólag Stephen King róla mintázta a Tortúra című könyvének szadista nővérkéjét, Annie Wilkest.

Joanna Dennehy
joanne_dennehy.jpg.size_.xxlarge.letterbox.jpg
A 32 éves Joanna Dennehy története tavaly erősen felrázta a kedélyeket az Egyesült Királyságban. A Peterboroughban tevékenykedő nő három férfit gyilkolt meg késsel, holttestüket pedig egyszerűen bedobta egy vizesárokba. A bírósági ítélete előtt írt egy levelet az ügyét tárgyaló bírónak, melyben kifejtette, hogy egyáltalán nem bánta meg azt, amit tett.
A bíró szavaival élve Joanna Dennehy egy “kegyetlen, önző, számító és manipulatív sorozatgyilkos” és tényleges életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, amivel ő lett Nagy-Britannia történetében a harmadik nő, aki ilyen súlyos büntetést kapott. A némber a pszichiáterének elmondta: “Azért öltem, mert meg akartam nézni, hogy milyen érzés. Kíváncsi voltam, hogy valóban olyan hideg vagyok, mint amilyennek gondoltam magam. Az első gyilkosság után rákaptam a dolog ízére.” Később a börtönben borderline személyiségzavarral diagnosztizálták, ami nem meglepő ezek után.

Beverly Allitt
former-nurse-beverley-allitt-is-driven-away-from-grantham-magistrates-court-after-her-appearance-for-the-murders-of-four-children-and-injuring-five-others.jpg
Nem hiszem, hogy valaha megbíznék az angol nővérkékben, hiszem íme itt egy újabb elmeroggyant sorozatgyilkos a ködös Albionból. Beverly Allitt 1991-ben 59 napig ámokfutott az őt alkalmazó kórház gyerekosztályán, ám ez a rövidke idő is elég volt számára, hogy megöljön négy gyermeket, elkövessen három gyilkossági kísérletet és súlyosan megbetegítsen további hat kiskölyköt. Mindannyian azután kerültek életveszélyes állapotba, hogy kettesben maradtak a nővérkével, s ez szerencsére elég hamar gyanússá vált. A vizsgálat kiderítette, hogy a gyerekeket inzulinnal adagolta túl, kiváltva ezzel egy erős szívrohamot a szervezetükben. Az indítékaira nem derült fény és bár a pszichológusokkal nem állt szóba, a szakemberek mégis valami személyiségzavart sejtenek a dolgok hátterében. Harminc éves börtönbüntetés után, 2022-ben szabadul – a szerencsétlen szülők helyében egy péklapáttal várnám a börtön kijáratánál.

Kristen Gilbert
kristen-gilbert-2.jpg
Listánk következő szereplője, Kristen Gilbert szintén a “Halál Angyala” szerepében tetszelgő nővérke, akit öt gyilkosság és két gyilkossági kísérlet után csíptek fülön egy amerikai kórházban. A gyilkosságokat pontosan úgy követte el, mint fent bemutatott rokonlelkei, annyi különbséggel, hogy ő epinefrin (mellékvese hormon) injekciót alkalmazott a gyakorlatban a szívroham előidézéséhez és nem kisgyermekek voltak a célpontjai. A vizsgálatok kiderítették, hogy gyermekkora óta krónikus hazudozó volt, számtalan kamu öngyilkossági kísérletet rendezett meg, s rendszeresen került be a pszichiátriára dühkitörései miatt. Ezek miatt felmerült a felelőssége az őt alkalmazó orvosi osztálynak is, hiszen egyértelműen alkalmatlan volt a munkakör betöltésére. Több munkaügyi problémája nem lesz, mert 2001-ben életfogytiglanig tartó börtönre ítélték.

Nannie Doss
nannie-doss.jpg
“A magányos szívek gyilkosa” jelzővel vonult be a sorozatgyilkosok szégyenteljes dicsőségcsarnokába Nannie Doss a hatvanas években. Ötödik férje, Samuel Doss arzénmérgezés következtében bekövetkező halála miatt kezdtek el gyanakodni az őt körülvevő halálesetek miatt a hatóságok. Meggyanúsították, hogy az arzénnal ő mérgezte meg a féfit, s a vizsgálatok során szép lassan kiderült, hogy előző férjei mellett az anyját, nővérét, az egyik nevelőanyját és egyik unokáját is megölte méreggel illetve néhány esetben fojtással. A fenti jelzőt a romantika iránti szenvedélye és a konstans hirdetések általi férjvadászat miatt ragasztották rá az esetéről beszámoló lapok. A gyilkosságokat nem mindig kedvtelésből csinálta, a férjeire például minden esetben komoly életbiztosításokat kötött, melyeknek értelemszerűen ő volt minden esetben a haszonélvezője.

Karla Homolka
1297472071250_original.jpg
Karla Homolka neve ellenére nem egy cseh vígjáték főszereplője, hanem egy kanadai sorozatgyilkos, aki legalább három tizenéves lányt – köztük a saját húgát – segített férjének megerőszakolni és meggyilkolni a kilencvenes években. A nő büntetését 12-évre mérsékelték, amiért tanúskodott férje, Paul Bernardo ellen a bíróságon és a férfi hiába védekezett azzal, hogy ő “csak” a nemi erőszakért felelős, ám a gyilkosságokat a felesége követte el. Enyhe büntetésénél figyelembe vették, hogy állítása szerint a férfi kényszerítette arra, hogy segítsen neki a bűntényekben, ezért büntetése letelte után 2005-ben szabadult. Később azonban videó felvételek kerültek napvilágra, melyek bizonyították, hogy több, mint lelkes volt az általa elkövetett gyilkosságok során.

Aileen Wuornos
aileen-wuornos-160.jpg
Aileen Wuronos neve a “Monster” című Oscar-díjas filmből lehet ismerős, amelyben Charlize Theron játszotta az élete alapján mintázott főszerepet. A prostiként dolgozó nő hét férfit gyilkolt meg, akikről minden esetben azt állította, hogy voltaképpen megerőszakolták és őt akarták bántani, így tulajdonképpen csak önvédelemből ölt. Gyerekként nem ismerte az apját, az édesanyja elhagyta, s az őt felnevelő nagypapa pedig rendszeresen megerőszakolta. Ilyen előélettel nem csoda, hogy borderline személyiségzavar alakult ki nála, ami fényesen bizonyít az a kijelentése is, amit a bíróságon tett: “Olyan ember vagyok, aki gyűlöli az emberi életet és újra ölne”. Tíz évet aszalódott a halálsoron 2002-es kivégzése előtt.

(forrás: The Richest)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés