A legijesztőbb igaz történetek Halloweenről

Itt a Halloween, amikor nemcsak jelmezes bulikon, “csokit vagy csalunk” cukorkagyűjtésen vagy egyéb rendezvényeken ijesztgetjük egymást, hanem horrorfilmekkel és rémisztő sztorikkal is. De van néhány olyan történet, amik a valóságban is megestek, épp ezért talán még sokkal ijesztőbbek, mint a filmek, vagy a kitalált mesék.

Hirdetés

Az egyik ilyen sztori a cukrosbácsi sztorija. Ronald Clark O’Bryan 1974-ben cianiddal mérgezte meg texasi otthonában található cukorkákat, amiket fiának, lányának, és négy másik kisgyereknek adott. A kicsik elfogadták a cukrot, de csak nyolcéves fia ette meg, aki belehalt a mérgezésbe. A pasast kivégezték.

halloween_ronald-clark-obryan.jpg

Két évvel ezelőtt egy pennsylvaniai kislányt azért lőtt le egy rokona, mert összetévesztette egy borzzal. A 9 éves gyerkőc jelmezben kószált a ház körül a sötétben, és a rokon előbb lőtt, mint hogy megvárta volna, hogy a gyerek a közelbe érjen. A golyók a vállán, hátán, karján és nyakán találták el a gyereket, aki gyorsan kórházba vittek. Reméljük, hogy felépült sérüléseiből.

A láncfűrészes tanár esete sem semmi: a massachusettsi oktató úgy gondolta, jó móka lesz, ha maszkban, láncfűrésznek látszó tárggyal kopog be a helyi gimi egyik osztályába. Tévedett, ugyanis az egyik tanítványa úgy megrémült, hogy megbotlott egy székben, és eltörte a térdét, szülei pedig 100 ezer dollárra perelték be a tanárt.

1992-ben egy halloween buli elég rossz véget ért egy 16 éves japán cserediáknak. Yoshihiro Hattori és egy másik külföldi diák, Webb Haymaker egy luisianai házibuliba tartottak, de mivel a bejárati ajtón, hiába kopogtak, nem tudtak bemenni, hátra mentek, és a hátsó ajtónál próbálkoztak. Yoshihirót viszont hirtelen eltalálta egy lövés: a tulajdonos, Rodney Peairs azt hitte, betörők támadnak. A japán diák belehalt sérülésébe.

halloween_rodney-peairs.jpg

Azok a nézelődők is tévedtek, akik 2005-ben csupán ijesztő halloween dekorációnak vélték egy asszony fára felakasztott tetemét. Hát, nem az volt: a 42 éves nőt korábban meggyilkolták.

Egy évvel korábban Kaliforniában is történt egy gyilkosság október utolsó éjszakáján. Lauren Meanza két másik lánnyal lakott együtt, de úgy döntött, korábban lefekszik Halloween éjszakáján. Ez menthette meg az életét. Ugyanis Adriane Insognát és Leslie Ann Mazzarát később hallotta sikítozni, és amikor átszaladt hozzájuk, látta, hogy a lányokat valaki leszúrta. Mindketten meghaltak. A gyanúsított Eric Copple, Ariana egyik barátnőjének a vőlegénye volt, aki állítólag féltékeny volt a menyasszonya és Ariana közti barátságra.

1998-ban is történt egy szörnyű gyilkosság Halloween éjszakáján: az akkor 21 éves Karl Jackson és a barátnője a lány kilencéves kisfiáért indultak, ám egyszer csak tinik kezdtek tojásokat dobálni a kocsijukra. Jackson úgy döntött, hogy kiszáll, és beszél velük. Rossz döntés volt: egyikük előhúzott egy pisztolyt, és fejbe lőtte.

2010-ben egy 13 éves osztrák srác prankelése komoly égési sérülésekkel végződött. Miután 10 éves haverjával felgyújtottak egy csúszdát, mert azt hitték, jó buli lesz, úgy döntöttek, hogy még nagyobb buli lenne úgy eloltani a tüzet, hogy lecsúsznak rajta. A gyerek gatyája kigyulladt, a segge pedig úgy összeégett, hogy talán még manapság is fáj neki, ha leül.

És végül egy látványos észak-karolinai prankelés 2011-ből, amiről szerencsére még azelőtt kiderült, hogy szivatás, hogy a mentők és rendőrök a helyszínre értek volna.

Fotók: Mirror.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés