Így használjuk a Facebookot, ha rossz a kedvünk

Tudtad, hogy másképpen használjuk a közösségi oldalakat, ha jó napunk van, vagy éppen rossz a kedvünk? Egy nemrég készült találmány legalábbis erre világít rá: készítői arra derítettek fényt, hogy amikor rosszkedvűen ülünk le a Facebook elé, akkor nagyobb valószínűséggel nézegetjük olyan barátaink, ismerőseink profilját, akik nálunk rosszabb helyzetben vannak, vagy egyszerűen csak nem tűnnek fel valami jó fényben a többiek előtt.

Hirdetés

“Általában pozitív dolgokat szeretünk látni a közösségi oldalakon, de ez nem mindig van így. Ha pocsékul érezzük magunkat, hajlamosabbak vagyunk olyan embereket nézegetni a Facebookon, akik nálunk is rosszabb helyzetben vannak” – erősítette meg Dr. Benjamin Johnson, az amszterdami egyetem kutatócsoportjának egyik tagja és a tanulmány társszerzője.

A kutatás tulajdonképpen arról szólt, hogy 168 diákkal dolgozatot írattak, majd tájékoztatták őket “kiváló” vagy “borzasztó” eredményeikről. Nem feltétlenül valós eredményeket mondtak nekik, de ezzel elérték, hogy jó, vagy rossz hangulatba kerüljenek. Ezután mutattak nekik egy SocialLink nevű kamu közösségi oldalt, ahol megfigyelték, hogy a rosszkedvűek azoknak a profiljait választották ki, akik kevésbé vonzónak és kevésbé sikeresnek tűntek (kevesebb szív és dollárjel látszott a fotóik alatt, míg a vonzó és sikeres embereknek több).

facebook_mood.jpg

Mit gondoltok, tényleg van ebben valami? Vagy ti akkor is ugyanúgy használjátok a Facebookot, ha épp nincs a legszuperebb napotok?

Fotók: Huffingtonpost.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés