Kemény bevándorló-ellenes kampánnyal sokkolnak az ausztrálok

Nagyot változott a világ az elmúlt évtizedekben: Ausztrália 1928-ban még a lehetőségek országaként hirdette magát, elsősorban európaiaknak, és Nagy-Britanniából mindössze 10 fontért lehetett hajójegyet vásárolni, amivel bárki eljuthatott az új ígéret földjére.

Hirdetés

Napjainkban viszont már egy olyan kampánnyal sokkolta a világot az ausztrál kormány, amihez a legtöbben nem láttunk még hasonlót. A plakáton az olvasható, hogy “Ausztrália semmilyen úton-módon nem lesz az otthonotok”.

Ezzel a menekülteknek és illegális bevándorlóknak akartak üzenni, akiket az itt látható videóban arra is felszólítanak, hogy ne bízzanak az embercsempészekben, akik kihasználják őket, és elveszik a pénzüket. És persze ha el is jutnak az ausztrál partok közelébe, ott nem fogadják majd őket tárt karokkal…

A kampány és ez a videó is elég nagy felháborodást váltott ki világszerte, most nagyjából az emberi jogi aktivistáktól a menekülteket segítő szervezeteken át a turistákig mindenki az ausztrál kormány ellen háborog. Sokan értik a szándékot, de többségük szerint ez a kampány akkor is túlzás.

Fotó: Irishcentral.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés