Lehetetlen iPhone 6-ost venni?

Különös dolgot állít az egyik weboldal munkatársa, Nicholas Carlson. Szerinte a legtöbb helyen nem lehet kapni az új iPhone-t, ami elég frusztráló: az AT&T mobilszolgáltató több üzletében és egy Apple store-ban is próbálkozott, persze Amerikában, de a válasz mindenhol negatív volt, sőt, elmondása szerint az egyik helyen ki is nevették.

Hirdetés

Miután több embertől is hasonló beszámolókat hallott, illetve kapott e-mailen vagy Twitteren, Carlson úgy döntött, egy cikkben foglalja össze a tapasztalatokat. És talán így próbál meg nyomást gyakorolni a boltokra, hogy több iPhone 6-ost tartsanak raktáron, hogy aki erre vágyik, az hozzájuthasson.

Írásából kiderül, hogy az előrendelés sem jelent mindenhol megoldást, például Kelley-nek Ohióban két hónapot kell várnia a telefonjára. “Szeptember 15-én rendeltem meg, és minden nap nézem, nem változott-e a várható kézbesítés dátuma, de nem. Még mindig november 9 és 27 között van” – írta a szerzőnek Twitteren a lány, aki nem igazán érti a helyzetet.

Ahogyan Christina F. sem, akire szó szerint rábeszéltek egy iPhone 6-ost a szolgáltatójánál, miután az általa preferált 6 Plusból nem volt nekik (a sima 6-osból viszont egy csomót kaptak). A hölgy viszont néhány napnyi használat után rájött, hogy mindenképp a 6 Plust szeretné, de amikor visszament a szolgáltatóhoz, azt mondja, nem vették komolyan. “Egész végig nevettek rajtam, mintha valamiféle vicc lennék, pedig komolyan gondoltam a dolgokat. Most nagyon dühös vagyok” – írta.

Rob Holmes azt írta az újságírónak Twitteren, hogy beállt ugyan a sorba szeptember 19-én, amikor elkezdték árulni az új telefont, de később kapott egy e-mailt, hogy az általa vágyott készülék november 21-ig nem lesz elérhető.

John Tillman előrendelte az iPhone 6-ost, és meg is kapta, de azt mondja, felesége már nem volt ilyen szerencsés. “Ő először várni akart egy hetet, hogy lássa, beválik-e a telefon… de még mindig várja a sajátját” – írta.

Deborah Findlinget is kinevették az Apple store alkalmazottai. “Ott rendeltem meg a telefonomat, és rajtam is nevettek, de a jövő héten meglesz a készülékem (feltehetően)” – tweetelte.

Jonathan Albright szerint viszont az iStockNow nevű weboldal lehet a megoldás, ahol országokra lebontva azt listázzák, mennyi van épp raktáron az iPhone 6 és 6 Plus készülékekből. Magyar boltok nem szerepelnek itt, de például Nagy-Britanniában és Franciaországban remekül le lehet csekkolni az ott élőknek a hozzájuk legközelebb eső boltok kínálatát. Így ők legalább nem várnak hiába…

iphone_6.jpg

Fotó: Businessinsider.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés