Para tanya: szellemeket is fotóztak már a legijesztőbb kísértetházban

A Loftus Hall elnevezés nekünk nem sokat mond, Írországban viszont – különösen a Hook-félszigeten – az embereket kirázza a hideg, ha csak meghallják ezt a nevet.

Hirdetés

Hogy miért? Mert egy ott álló, szellemjárta helyet hívnak így, ami 2012-ben 30 év után nyitotta meg újra kapuit a kíváncsiskodók előtt, és mert az ott lévő szellemek közül néhányat már le is tudtak fotózni. A képet a kísértetházban vezetett, turistáknak szervezett túra egyik résztvevője, Thomas Beavis készítette, de nem vette észre, hogy mit sikerült lencsevégre kapnia, csak amikor a nap végén megnézte a fotóit.

A 21 éves lewishami srác azt mondja, az ablak mögött látható idős nőalak mellett álló, fiatalabb kísértet valószínűleg Anne Tottenham lehet, akinek történetére épülnek a házban turistacsoportoknak vezetett túrák is.

ir_kisertethaz2.jpg

A 18. században élt Anne állítólag kis híján halálra rémült, amikor egyszer, egy kártyajáték alatt beesett egy férfi a tetőn keresztül a házba. Ezt követően egy szobában töltötte a napjait, csendesen, ugyanis 1775-ben bekövetkezett haláláig nem szólalt meg soha többé.

Ezután a szolgálók évekig mondogatták, hogy egy alak jár-kel a házban, mintha keresne valamit vagy valakit. De hogy ezután mi történt, ami miatt a tulajdonos Loftus család a 20. század végén elhagyta a birtokot, azt nem tudjuk.

Az mindenesetre biztos, hogy jelenlegi tulajdonosa remek üzleti érzékkel rendelkezik: nemcsak turistákat kalauzol körbe a kísértetházban, hanem gyerekprogramokat is szervez. Ezen kívül azt is tervezi, hogy egyéb rendezvényekre is kiadja majd a birtokot – többek közt lehet majd itt tartani esküvőket is.

Mi csak abban vagyunk biztosak, hogy néhány vendég így távozna:

ir_kisertethaz1.jpg

Itt pedig egy videót láthattok arról, amikor a Wexford Paranormal ír kísértetvadász csapat a Loftus Hallban járt, hogy az ott lévő paranormális jelenségeket kimutassa és vizsgálja. Kicsit hosszú, de nézzetek bele, érdemes!

Fotók: irishcentral.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés