Rémisztő városi legendák, amelyek nem csak félig igazak

Városi legendák minden nagyobb városban és országban vannak, és ha nem is számítanak nemzetközinek, azért valahogy mégis mintha ismerősek lenne a lenti sztorik egy része, pedig alapvetően külföldi országok “urban legend”-jeiről van szó. A Cracked sokadjára gyűjtött össze olyan sztorikat, amelyek pl. az iskolások közt szájról szájra jártak egyes országokban, sokan nem hitték el őket, azonban kis utánajárással kiderül, hogy a tábortűz köré való rémtörténetek egy része bizony igaz.

Hirdetés

 

A vonat, ami véresen ért be az állomásra

Természetesen nem egy Midnight Meat Train-szerű történetre gondolunk, hanem arra az elsőre abszolút fiktívnek tűnő borzalomra, amikor egy vonatvezető nem veszi észre az öngyilkos szándékú, vagy véletlenül odatévedő illetőt, akit elcsap a vonat, és szépen hajt tovább, majd azt veszi észre, hogy minden bakter nagyon integet neki, az állomás peronján pedig az utasok ájulással reagálnak a mozdony érzekésére. Hogy ez a fantázia szüleménye lenne? Egy francia TGV vonat elé valahogy betekergett egy biciklista (feltehetően a mozdony elejével csak ő maga találkozott, és a biciklije nem, mert az azért elég hangos lett volna), a vezető azonban nem vette észre, nyilván észlelt egy kis döccenést, de nem tulajdonított neki nagyobb jelentőséget, ráadásul a mozdony óriási holtterei miatt nem igazán látta, hogy mi történt, főleg hogy a kezelőpultra figyelt. 25 mérfölddel később az állomáson vették észre, hogy valami oda nem illő van a közeledő mozdony elejére tapadva.

Felébredni a hullaházban

Az élve eltemetésnél csak egy fokkal kevésbé kellemetlen rémálom a hullaház egyik “tepsijében” (izé, fiókjában) ébredni, és hát hogyan is történhetne meg az ilyesmi az emberrel, mikor azért nem olyan egyszerű valakit halottnak nézni, aki él, nem? Ezért nem is tesznek a hullazsákok cipzárjának belső részére húzókát, és ezért nincs az ottani hűtőknek belül is kilincse. 2011-ben azonban Maria de Jesus Arroyo, egy 80 éves dédnagymama került beszállításra egy kaliforniai kórházba szívinfarktus miatt: az élettelen asszonyt a nem túl alapos orvosok (valószínűleg az életkora miatt elég könnyelműen) halottnak nyilvánították, és ment is a kórház alagsorában lévő halottasház hűtőjébe egy fekete zsákban.

Azonban amikor a temetkezési vállalat munkatársai elmentek a holttestért, a hűtőszoba ajtaját kinyitva a nénit a földön fekve találták mindenféle zsák nélkül, tele karmolásokkal, zúzódásokkal, és törött orral, holtan. Mint kiderült, még élt, csak eszméletlen volt, amikor lekerült a fagyasztóba, felébredt a zsákban, és elképesztő kínok közt ki is jutott belőle, de végül a padlóra zuhant, és halálra fagyott. 

Egy közös autós kaland a haverokkal rosszul sül el

Tipikus rémtörténetes felállás az, amikor egy haveri társaság nagy útra, esetleg kempingezni indul, és már alig várja a sztorit hallgató, hogy milyen szörnyűség fog velük történni útközben, arra a fordulatra azonban senki sem számít, hogy a szörnyűség már az első megálló előtt megtörténik. Egy amerikai srác 10 haverjával együtt bérelt egy lakóautót, hogy Minnesotából Kentuckyba menjenek egy igazi úti legénybúcsút csapva a haverjuknak. Mielőtt útra keltek, a titokzatos pasas, akitől bérelték a kocsit, figyelmeztette őket, hogy az egyik tárolórészt ne nagyon nyissák ki, mert beszorult, így nem is törődtek vele.

Azonban amikor az utolsó pár embert felvették egy megállónál, nekik elfelejtettek szólni a dologról, így kinyitották, és nem túl kellemes illat csapta meg őket. Bent egy 22 éves srác elég rossz állapotban lévő holttestét találták, akinek az eltűnését 6 hónappal azelőtt jelentették be. Már csak az a kérdés, hogy vajon a lakóautó tulajdonosa hány embernek adta bérbe a kocsit úgy, hogy a srác ott bomladozott a raktérben?

A nyúlnak öltözött fejszés pasas

Washington D.C. környékén a Bunny Man volt az, akivel a felelőtlenebb szülők ijesztegették a gyerekeiket lefekvés előtt: egy fehér nyúlkosztümöt viselő, fejszét lóbáló gyilkosról van szó, aki majd jól elkapja azt, aki éjszaka az üres utcákon kószál. A legende alapja, mint oly sokszor, itt is igaz: 1970 októberében a légierő egy kadétja és barátnője a srác kocsijában időztek egy sötét úton, és hát épp arra készülődtek, amire minden fiatal pár szokott éjszaka egy sötét úton egy kocsi hátsó ülésén.Nem tudtak azonban túlságosan belemelegedni az ultizásba, mivel egyszer csak a bokrok közül előbukkant egy fehér nyúlruhát viselő pasas, és miközben arról kiabált, hogy a fiatalok “magánterületen vannak”, egy fejszét vágott a kocsiba.

Senki sem sérült meg, és azzal a lendülettel a fickó el is tűnt a bokrok közt. Pár héttel később a nyúlembert egy lakatlan ház tornácán látták, és amikor egy biztonsági őr arra tévedt, a pasas a fejszéjével elkezdte kiütni a tornác egyik oszlopát. Mire az őr visszatért a kocsijából előhalászott pisztollyal, a rejtélyes idióta eltűnt, és azóta sem bukkant elő. Azóta egyébként Bunnyman címmel két horrorfilm is készült, a fenti kép is onnan van, igaz, ott már láncfűrészre váltott a gyilkos.

A próbababának nézett hulla

Abszurdnak hangozhat, főleg mivel olyan tipikusan képtelen, tábortűz körüli horrorsztoris hangulata van, de valóban megtörtént az, hogy észre sem vették egy helységet kipakoló emberek, hogy egy hullát raktak épp odébb (nem is egyszer ráadásul). Az egyiknél két munkást bíztak meg azzal, hogy kitakarítsanak egy elhagyatott padláshelységet, ahol egy olyan pasas élt, aki semmit sem volt hajlandó kidobni. Miközben óriási mennyiségű haszontalan dolgot dobáltak a teherautó platójára, szembetalálták magukat egy emberi testre emlékeztető valamivel, de tréfás halloweeni díszítésnek vélték, és ment az is a platóra.

A szeméttelepre továbbították is a dolgokat, és amikor már a második körnél jártak, vették észre, hogy a telepre kiérkeztek a hatóságok, ugyanis az egyik ott dolgozó észrevette, valóban egy hulla került a szemét közé. Tampa Bayben nem ez volt az egyetlen ilyen eset: idén tavasszal egy 96 éves nő kiugrott a 16. emeletről, holttestét pedig próbababának nézte az épület egyik dolgozója, aki két újságkihordó segítségével a konténerbe helyezte az élettelen testet. Az illusztrációt a Google Street View fotózta.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés