Vakmerő bázisugrás a müncheni Olimpiatoronyból

A norvég ejtőernyős és bázisugró, Jokke Sommer nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint egy ugrást a müncheni Olimpiatoronyból. A 291 méteres magasságú toronyba sikerült a biztonsági őrök kicselezésével bejutnia – ejtőernyőstől együtt, méghozzá nemcsak neki, hanem egy cimborájának is, akivel együtt ugrottak.

Hirdetés

Előtte viszont fel kellett mászniuk a helyes védőkerítésre – a GoPro kamerájukkal rögzített felvételen jól látszik, hogy talán ez is volt annyira veszélyes, mint maga az ugrás, hiszen egy rossz mozdulat elég lett volna ahhoz, hogy felnyársalják magukat.

Végül nemcsak ezt, hanem az ugrást is sikerült gond nélkül teljesíteni, ami után Sommer ezt írta több mint 46 500 Facebook rajongójának: “Az ezt követő két órát a müncheni rendőrségen töltöttük. A bírság meghatározásánál 8000 euróról indultunk, végül 500 lett belőle, sőt, még a régi GoPro kamerámat is eladtam az egyik zsarunak, méghozzá nem is rossz áron”. Ezért sokak szerint nemcsak sportolóként, hanem üzletemberként is jelest érdemel.

És íme az ugrásáról készült videó:

Fotó: Shockmansion.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés