Boszorkányok varázskönyvei a valóságból

A boszorkányokat mindig is különös lényeknek tartották az átlagemberek, de olykor nemcsak féltek tőlük, vagy üldözték őket, hanem segítségért is folyamodtak hozzájuk. Ők ugyanis a varázskönyveikből számos praktikát és tudományos dolgot olvastak ki, de átkokat és sötét szellemeket is megidéztek. Jöjjenek most azok a varázskönyvek, amiket a valóságban használtak igazi boszorkányok – sajnos ma már nem tudjuk, ezek hol vannak, de a legtöbbe szívesen belenéznénk mi is!

Hirdetés

A halottidéző kézikönyve
Olyan varázsigékkel van tele, amelyek elhitetik az ellenséggel, hogy olyan seregeket lát, amelyek igazából nincsenek is ott. Nem nehéz kitalálni, hogy ezek az elsuttogott varázsigék tulajdonképpen halott katonák szellemeit idézik meg… De azzal kapcsolatban is ad néhány hasznos tanácsot, hogyan győzzünk le a képen látható “szépséghez” hasonlatos szörnyeket és mitológiai lényeket.

spellbook1.jpg

Picatrix
Ez a 11. századi mű a legnagyobb és legvastagabb varázskönyv, a maga 400 oldalával. Egyfajta receptkönyvnek is felfogható, ugyanis csupa olyan varázsital összetevőit sorolja fel, amelyektől elképesztő erőt és hatalmat kaphat bárki. A bibi csak az, hogy a legtöbbe kakit is kell keverni. Vagy vért. Vagy spermát.

spellbook2.jpg

Galdrabok
Az izlandi könyvecske állítólag abban is segít néhány varázsigével, hogy az ellenség minden állata megdögöljön, vagy épp a nekünk nem szimpatikus egyedeknek lehet ártani vele, például örökké tartó szellentésre ítélve őket.

spellbook3.jpg

Honorius.hites könyve
A három példányban készült könyv állítólag megmutatja, hogyan kell árvizet küldeni ellenségeink királyságára, de mivel azok, akik ezt a könyvet olvassák, nem hálhatnak asszonnyal, szerintünk eddig nem sokan futották át a benne foglaltakat…

spellbook4.jpg

Pseudomonarchia Daedonum
Az ördög 69 kedvenc démonját sorolja fel, és elárulja, hogyan lehet őket ördögi céljainkhoz segítségül hívni. Az egyiket például ahhoz, ha lovat akarunk lopni – mert épp nem jut jobb gonoszság az eszünkbe.

spellbook5.jpg

Abramelin mágus könyve
A mágus állítólag egy 18. századi zsidó utazónak adta ezt a könyvet, aki olyan varázslatokat és igéket talált benne, amelyek például az őrangyalokkal kapcsolatosak.

spellbook6.jpg

Fotók: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés