Fájdalom és remény: hajléktalanok portréi a legszegényebb nagyvárosból

Philadelphiát a legszegényebb amerikai nagyvárosként is emlegetik, mivel ott az emberek 26.3 százaléka él a nemzeti szegénységi küszöb alatt. Hogy közülük pontosan hány ember él az utcán, és hányan térnek be időről időre menhelyekre, azt nehéz pontosan megmondani, de az egyik szervezetnél kb. 650-re becsülik az utcán élők számát. A Getty fotósa, Spencer Platt úgy döntött, a maga módján hívja fel a figyelmet a legszegényebb nagyváros legrosszabb helyzetben lévő lakóinak problémáira, ezért szívhez szóló fotósorozatot készített, amin a hajléktalanok reményei és fájdalma is megjelenik.

Hirdetés

A fedél nélkülieket persze több szervezet is segíti, például a Broad Street Ministry (BSM), akik heti ötször adnak meleg ételt a rászorulóknak. Emellett orvosi vizsgálatokat és tanácsadást is biztosítanak azoknak, akik ezt kérik.

Az 56 éves Johnnak is próbálnak segíteni alkoholfüggősége legyőzésében, illetve abban, hogy valóra váljon az álma, és könyvet írhasson – részben saját élettapasztalatát, részben kreativitását alapul véve. John jelenleg egy menhelyen él, és minden nap hálás azért, hogy él, és felébred.

homeless1.jpg

A 4 éves Chase szüleivel, Laurával és Williammel. A család menhelyen él, amióta Laura elvesztette az állását.

homeless2.jpg

Az 55 éves Lorraine és a 31 éves Issac jelenleg egy vasútállomáson húzzák meg magukat. Az élelmük hónapokkal ezelőtt elfogyott, így most azt eszik, amit különböző szervezetektől és templomi ételosztásokon kapnak.

homeless3.jpg

Dennis és Linda Bocchino 40 éve házasok. Jelenleg nincs állandó otthonuk, egy hotelben húzzák meg magukat. Dennis rokkant katona, aki arról álmodozik, hogy egyszer még otthont teremthet a feleségének.

homeless4.jpg

Az 50 éves Marlin 14 évnyi hajléktalan lét után azt mondja, a túlélés kulcsa, hogy ne bízz senkiben.

homeless5.jpg

Az 55 éves Tyrone Thomes évekig élt az utcán, de most átmeneti otthonban lakik. “Az utcán elveszíted önmagad, és nem egyszerű újra magadra találni” – mondta.

homeless6.jpg

A 46 éves Yosef Abraham Philadelphiában nőtt fel. Sittre került, onnan az utcára. Felfedezte a hitet, és elmondása szerint minden könnyebb most, hogy megtalálta az útját Istenhez. Jelenleg egy menhelyen él.

homeless7.jpg

A 62 éves hajléktalan asszony, Brenda Armstead a jelen nyomorából szívesen gondol vissza azokra az időkre, amikor a város még segítő szomszédokkal, és utcán szaladgáló, nevetgélő gyerekekkel volt tele.

homeless8.jpg

Fotók: Spencer Platt/Getty Images

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés