Ha léteznek vámpírok, ők biztosan azok voltak (18+)

A vámpírok végérvényesen is részei lettek a modern popkultúrának: Bran Stroker kitalált lényei több száz millió embert érdekelnek könyvek, sorozatok, játékok és filmek formájában, és sokan a mai napig hisznek abban, hogy nem csak kegyetlen történelmi figurák és furcsa betegségek keveredéséből születtek meg Stroker képzeletében, hanem valóban léteztek és léteznek vámpírok. Ha ez így van, akkor az megmagyarázná ezeknek az embereknek a tetteit. Íme III. (Karóbahúzó) Vlad utódai:

Hirdetés

 

Báthory Erzsébet. A magyar grófnő pontos tettei évszázadok óta vita tárgyát képezik a történészek között, azonban az egyik tábor olyan elképesztő dolgokat állít róla, amelyek miatt nem csak itthon, de nemzetközileg is az egyik leghírhedtebb történelmi figurának számít, és sokan a világ legkegyetlenebb sorozatgyilkosaként tartják számon. A legenda úgy szól, hogy Báthory mániákusan félt az öregedéstől, és rájött, hogy a vérben fürdés és a vérivás hatékony ellenszerei, így több száz szűzlányt öletett meg és véreztetett ki hiúsága miatt. Az ellenvélemények szerint ez nem több, mint egy koncepciós perben felhozott koholmány, amit kínvallatások során született vallomások támasztanak csak alá.

Fritz Haarmann. A századforduló környékének egyik leghírhedtebb európai sorozatgyilkosa volt Haarmann, akit a hannoveri mészárosként, vagy a hannoveri vámpírként is emlegettek. Több, mint két tucat embert ölt meg (jónéhányukat meg is erőszakolta), aki az első világháború idejét börtönben töltötte, és 1918-ban kiszabadulva szembesült a németországi szegénységgel és káosszal, ami számára a lehetőségek végtelen tárháza volt. Csak férfiakat ölt, 10 és 22 év köztieket, akiket lakására csalva a nyakukat és nyaki ütőerüket átharapva ölt meg (közben általában fojtogatta is őket). Erre ő úgy hivatkozott, hogy “kiszívta a nyakukat”.

Richard Chase. Ő Sacramento városának saját kis vámpírja volt, aki a ’70-es évek végén hat emberrel végzett olyan módszerrel, amivel kiérdemelte a sajtótól a Drakula Gyilkos, és a Sacramento Vámpírja beceneveket. A gyerekkorától fogva súlyos hipochondriától szenvedő Chase úgy vélte, hogy szíve zsugorodik, ami miatt vadállatokat kapott el, ölt meg és fogyasztott el nyersen (vagy turmixba dobta őket egy kis kólával, nem viccelünk). Miután nyúlvért lőtt a vénáiba, kórházba került, és elmegyógyintézetben is járt, onnan azonban elengedték a kezelés után paranoid skizofrénia diagnózisával, és azzal a végszóval, hogy nem veszélyes a társadalomra. Egy éven belül ölni kezdett, és az, ahogy a második áldozatával végzett, még a sokat próbált gyilkossági nyomozókat is elborzasztotta: három hónapos terhes áldozatát a lakásában lepte meg, lelőtte, majd (és most csak erős idegzetűek olvassanak tovább) megerőszakolta holttestét miközben egy henteskéssel szúrkálta, eltávolította pár szervét, és ivott a véréből, végül kutyürüléket tett a holttest szájába. Később egy négyes gyilkosság után kapták el, a börtönben pedig náci UFO-król magyarázott, mielőtt megölte magát.

Josephine Smith. A hölgy egy hajléktalan férfira támadt rá Floridában, és kiharapott egy darabot az arcából, miközben azt üvöltözte, hogy egy vámpír és fel fogja falni. Semmilyen emléke nem volt a dologról, feltehetően itt azért inkább a drogok lehettek a háttérben, mintsem a vámpír lét.

Rod Ferrell. A Vámpír Klán nevű tinicsapat vezetője volt a ’90-es évek végén, és magáról azt vallotta, hogy egy 500 éves, Vesago nevű vámpír. Ezt jelenleg csak a cellatársának bizonygathatja, mivel egy kettős gyilkosság (a kép a tetthelyen készült) miatt életfogytiglant kapott: egy lány szüleit ölte meg, miután segített a lánynak elszökni otthonából, amit pokolnak tartott. Ferrell egyszerűen agyonverte őket betörés közben egy feszítővassal. Vért nem ivott.

Allan Menzies. Allan a 2002-es, a kollektív emlékezetbe kultikus C-filmként bevonuló Kárhozottak királynője című film (képünkön) óriási rajongója volt, és úgy érezte, a film egyik vámpírja (Akasha királynő, vagyis a főszereplő) azt akarja, hogy ő is az legyen. Erre a legegyszerűbb módszer az ő agyában az volt, hogy 42 késszúrással megölje barátját, és igyon a véréből.

(forrás: Viralnova)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés