Milliárdosok, akik nem fejezték be a fősulit

Vajon az élettapasztalatok vagy az egyetemi, főiskolai diploma fontosabb a boldoguláshoz? Jobb-e, ha az élet a tanítómesterünk, vagy szerencsésebb, ha az iskolapadokat koptatva tanulunk meg először pár dolgot, hogy utána próbáljuk ki magunkat “élesben”? Ezekről megoszlanak a vélemények, de tény, hogy számos sikertörténetet ismerünk olyanokról, akik diploma nélkül is sikeresek és gazdagok lettek. Jöjjön most néhány ilyen, egyenesen Amerikából!

Hirdetés

Michael Kors
A divatguru beiratkozott ugyan New York City-ben a Fashion Institute of Technology-ra, de kilenc hónap után abbahagyta tanulmányait, és egy butikban kezdett dolgozni az 57. utcában. Tanulmányait tehát élettapasztalatokra cserélte, és az élet őt igazolta: sikerei és kudarcai után úgy tűnik, a csúcsra ért. Becsült vagyona egymilliárd dollár.

milliardos_michael_kors_0.jpg

Ted Turner
Az amerikai médiamágnás – akit sokan többek közt a CNN csatorna alapítójaként is ismernek – sosem fejezte be a Brown Egyetemet, de később tiszteletbeli diplomát kapott. Becsült vagyona 2.2 milliárd dollár.

milliardos_ted_turner_2.jpg

John Paul Jones DeJoria
1980-ban alapította társával, Paul Mitchellel a John Paul Mitchell Systems vállalatot, ami eleinte olyan rosszul ment, hogy DeJoria hajléktalanként tengette napjait. De miután egy kisebb kölcsönnel be tudták indítani vállalkozásukat, és samponjukat egyre több helyen értékesítették, az üzlet tényleg beindult. Ma becsült vagyona 4.2 milliárd dollár.

milliardos_john-paul-dejor_668671a.jpg

Sir Richard Branson
Korán felismerte a lap- és lemezkiadásban rejlő lehetőségeket, és jókor volt jó helyen, ugyanis olyan megosztó bandákat tudott leszerződtetni lemezcégéhez, a Virgin Recordshoz, mint például a Sex Pistols. Ma körülbelül 5 milliárd dolláros becsült vagyonnal rendelkezik, számos vállalkozása mellett egy sziget tulajdonosa is.

milliardos_branson.jpeg

David Geffen
Egyik egyetemet sem érezte megfelelőnek, és sehol sem bírta sokáig. Csak azt tudta, hogy a szíve a szórakoztatóipar felé húzza, lelkesedése pedig gyorsan vitte őt előre – ügynök, majd menedzser lett, végül pedig megalapította saját cégét. Vagyona ma már körülbelül 6 milliárd dollár.

milliardos_david-geffen-pi-e1414162717493.jpg

Ralph Lauren
Katonai szolgálat miatt hagyta abba két év után a Baruch College-et, majd hazatérve úgy döntött, saját nyakkendőit kezdi árusítani. Később kibővült a nevével fémjelzett mára kínálata, hozzájárulva ahhoz, hogy ma már 7.5 milliárd dollárra rúgjon a becsült vagyona.

milliardos_ralph-lauren-fashion-designer.jpg

Roman Abramovich
Játékgyártással kezdte, még oroszországi otthonában – bár ma már nehéz elképzelnünk, hogy gumikacsákat gyártanak és árulnak a feleségével… hiszen a pénzét remekül forgató Abramovich ma már 13.5 milliárd dollár tulajdonosa, amit olyan sikeres befektetései gyarapítanak tovább, mint például a Chelsea focicsapat.

milliardos_roman-abramovich.jpg

Michael Dell
Talán túl éles esze és fiatalkorától gyűjtött munkatapasztalatai miatt döntött úgy, hogy nem fejezi be a Texasi Egyetemet, amit végül aligha bánt meg: saját számítógépes vállalatának köszönhetően ma már 15.9 milliárd dollár a becsült vagyona.

milliardos_dell_2_sj.jpg

Mark Zuckerberg
Ugye senkinek sem kell bemutatnunk a Facebook alapítóját? A csávó, akivel szívesen cserélnénk mindannyian – bankszámlát feltétlenül, ugyanis az ő becsült vagyona 32 milliárd, persze dollárban.

milliardos_markzuckerberg2-e1414162803920.jpg

Sheldon Adelson
A milliárdos kaszinótulajdonos már egész fiatalon vállalkozásokba kezdett, majd elkezdett egy üzleti iskolát, és főiskolára is beiratkozott, de ezeket nem bírta valami sokáig. Az ő tanítómestere is az élet volt, aminek jól vette a leckéit: 36.5 milliárd dollárnyi vagyont halmozott fel mára.

milliardos_sheldon-adelson.jpg

Larry Ellison
Ismét egy úriember, aki számítástechnikai cégének és nem utolsósorban érdeklődésének, kitartásának köszönheti 46.1 milliárd dollárra becsült vagyonát.

milliardos_larry_ellison_2013_9887589546.jpg

Bill Gates
Ismét egy úriember, akit senkinek sem kell bemutatnunk: a világ leggazdagabb embereként is ismert Bill Gates becsült vagyona 80 milliárd dollár körül mozog.

milliardos_bill-gates-jpg.jpg

Fotók: Therichest.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés