Para-túra: szellemjárta túrahelyszínek a legbátrabbaknak

Régi házak, ódon kastélyok, elhagyatott kórházak, árvaházak vagy temetők… van bármi, ami ezeknél is hátborzongatóbb lehet? Hát, ha nem is ijesztőbb, de legalább ilyen rémisztő szerintünk, ha a természet “alkot” valami olyasmit, amitől feláll a hátunkon a szőr. Ilyenek például a következő túrahelyszínek, amiket ha elég bátor vagy, és egyszer Angliában, Írországban, Amerikában vagy Ázsiában jársz, feltétlenül ejts útba.

Hirdetés

Enchanted Rock, Texas
Az “elvarázsolt szikla” környékén egy indián nő szelleme kísért, aki leugrott egy szikláról, miután végignézte, hogy egy másik törzs tagjai lemészárolják az övéit.

haunted2.jpg

Freetown State Forest, Massachusetts
A Wampanoag indián törzs egykor megátkozta ezt a helyet, sokan ennek tudják be, hogy napjainkban is szellemeket, UFÓ-kat és egyéb furcsa dolgokat lehet látni errefelé – állítólag.

haunted3.jpg

South Mount Hawkins, Kalifornia
Régen pogány áldozati szertartások helyszíne volt, később voodoozók és visszajáró lelkek is megjelentek itt.

haunted4.jpg

Screaming Woods, U.K.
A “sikoltó erdő” néven emlegetett Dering Woodsnál állítólag tényleg lehet sikítást, ordítást hallani, melynek forrása a legenda szerint egy halott bandita, akit a közeli falu lakói kivégeztek.

haunted5.jpg

Old House Woods, Virginia
Kalózok és hódítók szellemeit vélték látni ezen a festői helyen, sőt, démoni jelenlétet is tapasztaltak itt.

haunted6.jpg

Hell Fire Club – Montpelier Hill, Írország
Az 1725-ben épült házhoz a környékbeliek még mindig a pogányság és az ördögimádás kultuszát társítják…

haunted7.jpg

Griffith Park, Kalifornia
Átok és kísértet is kötődik a Los Angeles szimbólumaként is ismert Hollywood felirathoz, ezért a helyiek közül sokan kétszer is meggondolják, arrafelé menjenek-e túrázni.

haunted8.jpg

Hoia-Baciu erdő, Románia
Az Erdély Bermuda-háromszögeként is emlegetett helyen máig sok a megmagyarázhatatlan történés, például emberek tűnnek el, vagy furcsa növényekre bukkannak. .

haunted9.jpg

Bhangarh Fort, India
Egy varázsló a 16. században átkot szórt a helyre, amiben az emberek még ma is hisznek. Ezért a kormány szigorúan tiltja az éjszakai látogatásokat az erődbe.

haunted10.jpg

Suicide Forest, Japán
Több ezer ember vetett már véget az életének az öngyilkos erdő névre keresztelt helyen, állítólag a rendőrség már nem is jegyzi a pontos számadatot. De vajon ki menne el ide egy kis vasárnap délutáni túrázásra?!

haunted11.jpg

Fotók: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés