Így lophatja el az adataidat egy mobiltöltőnek látszó eszköz

A képen látható eszközről első pillantásra bárki azt hihetné, hogy telefontöltő, amit valaki a konnektorba dugva felejtett. De nem az. Hanem valami egészen más: egy olyan mini kémkészülék, ami a közelben működő wireless billentyűzeten minden egyes leütést regisztrál és továbbküld, egyenesen gazdája telefonjára. Ha észreveszel egy ilyet, és ki szeretnéd kapcsolni, az nem olyan egyszerű, ugyanis ez egy nagyon okos kis szerkezet: ha kihúzod a konnektorból, akkor is működik. Csak “eljátssza”, hogy ki van kapcsolva.

Hirdetés

A The KeySweeper névre keresztelt szerkezet csak bizonyos wireless billentyűzetekre tud rákapcsolódni, egész pontosan a 2011 júliusa előtt piacra dobott wireless Microsoft billentyűzetekre. Sokak szerint ezért a leghatásosabb védekezés a kis kémkütyü ellen az lehet, ha újabbra cseréljük a billentyűzetünket.

De egyelőre nem kell tartanunk attól, hogy ezek az eszközök tömegesen elterjednek. Feltalálójuk, egy Samy Kamkar nevű hacker ugyanis azt mondja, nem tervezi, hogy kis kedvenceit árulni kezdené – bár feltételezzük, hogy bizonyos körökben lenne kereslet a 10 és 80 dollár közti összegből kihozható kémkütyükre.

keysweepah.png

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés