A legijesztőbb japán városi legendák

Van néhány olyan városi legenda, amiket elég csak megemlíteni, és kiráz minket a hideg. Nos, a japánoknál szinte biztos, hogy még több ilyen van, mint nálunk – a Viralnova nemrég közzétett összeállítását olvasgatva ebben egy percig sem kételkedünk! Jöjjenek most ennek a listának a legijesztőbb városi legendái.

Hirdetés

1. Jinmenken: ezeknek a kutyaszellemeknek emberi arcuk van. Gyorsabban futnak, mint hogy látni lehetne őket, és beszélni is tudnak – általában azt kérik, hagyják őket békén.

jap1.jpg

2. Tomino Pokla: Az 1900-as évek elején született vers egy fiúról szól, aki lejutott az alvilágba. Azt mondják, aki felolvassa hangosan, az meg fog halni.

jap2.jpg

3. Hanako-san: Japánban nincs olyan általános iskolás, aki ne hallotta volna Hanako-san legendáját. Eszerint egy fiatal lány megölte magát a mosdó harmadik fülkéjében, és valószínűleg ott maradt a lelke. Hogy félhetnek a kisdiákok egyedül kimenni a vécére…

jap3.jpg

4. Aka Manto: egy másik mosdóban lakó kísértet. Felajánlja áldozatainak, hogy választhatnak piros és kék vécépapír közt. Ha az áldozat a pirosat választja, akkor elvérezteti, ha pedig a kéket, akkor megfojtja a szellem.

jap4.jpg

5. Inunaki Village: a legenda szerint ez egy olyan izolált közösség, ahol mindent lehet: lopni, ölni, sőt, aki akarja, akár meg is ehet másokat. Senki sem tudja, hogy ez a hely valóban létezik-e, de akik hisznek benne, azt mondják, onnan még senki sem tért vissza…

jap5.jpg

6. Kuchisake-onn: A szétvágott arcú nő démona a legenda szerint sebész maszkban jár-kel, és megkérdezi az embereket, hogy szépnek találják-e őt. Ha kiválasztottja azt mondja, hogy nem, akkor megöli. Ha azt mondja, igen, akkor leveszi a maszkot, és újra megkérdezi. Ha azt a választ kapja, hogy nem, akkor azonnal gyilkol, ha pedig igent mondanak neki, akkor szétvágja az illető arcát, hogy úgy nézzen ki, mint az övé.

jap6.jpg

7. Lány a repedésben: a legenda szerint bútorok vagy a padló réseiben, repedéseiben lakik egy lány, akivel ha találkozik a tekintetünk, azonnal a Pokolba kerülünk.

jap8.jpg

8. Kune Kune: a szellem fehér ködként gomolyog, általában szántóföldek felett. Aki megérinti, megőrül.

jap9.jpg

9. Teke Teke: egyszer egy asszonyt kettévágott az érkező vonat, és azt beszélik, szelleme nem tud nyugodni: azóta is járja a vidéket egy kaszával, amivel kettévágja az embereket.

jap10.jpg

10. Hitobashira: A Kőműves Kelemen történetére emlékeztető legenda szerint az oszlopokba halott embereket tettek, hogy így erősebbek és tartósabbak legyenek.

jap11.jpg

11. Noppera Bo: az arc nélküli teremtmények ráveszik az embereket, hogy összebarátkozzanak velük, majd ellopják a vonásaikat.

jap12.jpg

12. Okiku: Ez a baba kétéves tulajdonosáról kapta a nevét, aki tragikus halált halt A család minden nap imádkozott a babához, míg egy napon el nem kezdett nőni a haja – 25 centiig meg sem állt. Tudósok megállapították, hogy emberi hajról van szó, de további magyarázat azóta sincs a történtekre. Hangsúlyozzuk: állítólag.

jap13.jpg

Forrás: Viralnova.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés