Miért nem beszél egymással Slash és Axl Rose lassan 20 éve? Itt vannak az indokok:

A Guns n’ Roses 1986-os megalakulása óta alaposan felbolygatta a rockzene világát: az Appetite for Destruction minden idők egyik legjobb rocklemeze lett, írtak zenét a Terminátor 2: Az ítélet napja című filmhez is, ám pont tíz évvel a megalakulásuk után kipukkadt a GNR-lufi és azóta sem tudott Axl Rose és éppen aktuális háttérzenekara a régi fényben tündökölni. Axl egy bajkeverő, balhés, lesajnált celeb lett, a 9 évig készülő Chinese Democracy című lemezükkel pedig hatalmasat buktak. Meg ne felejtsük el a 2006-os budapesti koncertet sem, ahová 3 órás késéssel sikerült háromnegyed 12 fele a színpadra evickélniük. A zenekar idővonalában 1996-nak nagyon fontos szerepe van, hiszen a karizmatikus és legendás gitáros, Slash ekkor lépett ki végleg a tagságtól, hogy saját útját járja és az énekessel azóta nem váltottak egy szót sem. Valószínűleg nem is fognak, egy 2012-es angliai koncerten Axl a biztonságiakkal levetette egy 18 éves fiúról a Slash-es pólóját, úgyhogy biztosak lehetünk abban, hogy ha ezek élőben találkoznának, valami balhé biztos lenne. Pedig lassan ideje találkozniuk, hiszen bőven van mit megbeszélniük, köztük azt a három esetet, ami miatt Slash végül kivált a zenekarból. A hardcore GNR rajongók biztos fejből vágják mindet, de aki esetleg lemaradt volna 2007-ben írt könyvéről, azoknak itt vannak:

Hirdetés

1: Steven Adler dobos és Izzy Stradlin ritmusgitáros kiválása.

Előbbi drogproblémái miatt, utóbbi pedig “a bonyodalmak miatt,a melyek mindennapossá váltak a zenekaron belül”. És ekkor még csak 1991-et írunk!

2: A Riverport-i zavargások

Axl egy seggfej, bár ezt mindenki tudja. Nem csak most, hanem korábban is az volt. 1991 július 2-án St. Louis-ban játszottak, amikor is az énekes meglátott egy fotózó férfit a közönségben. A biztonságiakat arra utasította, hogy vegyék el a kamerát tőle, de mivel lassan reagáltak, Axl a saját kezébe vette a dolgokat. Beugrott a közönség közé, szó szerint végigverekedte és végigpofozta magát a rajongókon, míg el nem ért a fotós ürgéhez és ki nem tépte kezéből a gépet. A színpadra visszatérve pedig csak annyit mondott a mikrofonba: “a gyökér biztonságiak miatt én most hazamegyek” majd így is tett. A hoppon maradt rajongók között pedig kitört a balhé, törtek, zúztak és több tucat ember sérült meg. Axl ellen még eljárás is indult emiatt, de végül nem csukták le.

https://

3:Jogi hercehurcák

Axl teljes kontrollt és hatalmat akart magának a zenekaron belül és mindezt jogilag is el szerette volna érni. A Guns ‘n Roses nevet teljesen magáénak akarta tudni, amit szintén nem néztek túl só szemmel a zenésztársak.

+1: A Sympathy for the Devil-incidens

Ami végleg betett Slash-nek, hogy amikor felvették a Rolling Stones: Sympathy for the Devil-jének feldolgozását egy filmhez, Slash engedélye nélkül variálta meg Axl a sávokat és a tagokat. Konkrétan Slash szólója fölé keverte Paul Huge ritmusgitáros témáját anélkül, hogy bárkinek is szólt volna.

+2: Szólókarrier, csak veletek

A másik túlcsorduló csepp a pohárban Slash számára azt jelentette, amikor Axl előállt azzal, hogy szólókarrierbe szeretne kezdeni, de persze ehhez a Guns ‘n Roses tagok segítsége is kellett. Mivel Axl eddig is kibírhatatlan volt és eddig sem szívlelték, ha túl sokat dirigált, rendszeresen túl is hajszolta őket, így nyilván senki nem ment bele. A virágzó kapcsolatuknak amúgy is vége lett volna, hiszen ahogy ismerjük: két dudás nem fér meg egy csárdában.

Axl egyszer azt nyilatkozta, hogy “Ami biztos, hogy kettőnk közül valaki meg fog halni az újraalakulás előtt. Ez szomorú, csúnya és balszerencsés, de mindenki tudja, hogy így lesz”, ebben pedig nem tudunk vitatkozni vele.

Axl Rose amúgy február hatodikán töltötte be az 53-at (hogy repül az idő, igaz?) és bát személyesen nem is, Slash Twitteren keresztül azét csak felköszöntötte:

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés