A legsokkolóbb módszerek, amikkel foglyokat kínoztak

Sorozatokban, filmekben te is láthattad már, hogyan kínoznak rabokat a fogva tartóik – ilyen vagy olyan indokkal, esetleg ok nélkül. A valóság azonban még ennél is durvább lehet: a TheRichest.com közölt le nemrég egy olyan összeállítást, melyben a legmegdöbbentőbb kínzásokat gyűjtötték össze. Ezt most mi is megmutatjuk nektek, íme!

Hirdetés

LSD
Információszerzésre használták, többek közt olyan drogokhoz hasonlóan, mint a meszkalin, az igazságszérum vagy különböző amfetaminok. Ha valami rosszul sült el, előfordult, hogy a rab nem élte túl a kínzást, vagy a vallatást…

prisonner2.jpg

Alvásmegvonás
A Psychology Today szerint ez a kínzások egyik legdurvább formája, és nemcsak azért, mert átlagosan 14 nap után bele is lehet halni abba, ha az ember nem alhat. “Nagy károkat és fájdalmakat okozhat bárkinél a tartós alvásmegvonás, hiszen a mély biológiai funkciókra hat, így – sokáig alkalmazva – mentális egészségünk mellett fizikai értelemben is veszélyessé válik” – írták.

prisonner3.jpg

Szodómia
A CIA-ról kiderült, hogy 2002-ben elfogtak és szodómiára kényszerítettek egy német férfit. Négy hónapig vetették alá szexuális kínzásoknak, mire kiderült, hogy nem a megfelelő pasit kapták el. Ekkor még öt hónapig fogságban tartották, majd kitették egy úton, valahol Alabamában.

prisonner4.jpg

Ok nélküli verés
Ezt valószínűleg magyaráznunk sem kell – borzalmas lehet úgy kapni a pofonokat, hogy az ember nem tudja, pontosan mit akarnak ezzel elérni, és meddig tart a verés.

prisonner5.jpg

Harcosok klubja
Az őröknek jó szórakozás, a foglyoknak kínzás, ha harcra kényszerítik őket egymással a börtön falai között. A New York Post értesülései szerint a Rikers Island a legdurvább börtön ebből a szempontból, ott a fiatal rabokat kényszerítik bele sokszor halálos kimenetelű bunyókba.

prisonner6.jpg

Étel
Az ehetetlen, romlott, vagy emberi fogyasztásra alkalmatlan kaják is elég durva kínzásnak számítanak, Észak-Koreában például füvet is etetnek a rabokkal. (Azt a fajtát, ami az udvaron nő, nem azt, amit másképp is lehet fogyasztani.)

prisonner7.jpg

Hangok
Ha például az éjszaka közepén hangos szirénázással ébresztenek valakit, és az órákig nem marad abba, vagy összekötözött kézzel egy székbe ültetik, ahol fejhallgatót tesznek a fejére, és az abból jövő hangokat kell hallgatnia, ki tudja, meddig… na, azzal a fogollyal sem cserélnénk, az is biztos!

prisonner8.png

Hideg
Akit kitesznek a hidegbe, vagy jeget pakolnak a majdnem meztelen testére, az valószínűleg megtudja, milyen az igazi szenvedés és fájdalom.

Vizes vallatás
Filmekben és sorozatokban te is láthattad, milyen az, amikor vízzel vallatnak valakit: szó szerint fullasztó élmény lehet a rabok számára, és nem mellesleg brutális kínzás is.

prisonner1.jpg

Forrás: Therichest.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés