Azért edzett, hogy életben maradjon, mára fitneszmodell lett

Ma már sok-sok ember számára fontos az egészségük és fittségük megőrzése, de a 25 éves Ben Mudge számára ez szó szerint életfontosságú. A srácról már a születése utáni első órákban kiderült, hogy cisztás fibrózisban szenved, ezért azonnal megműtötték. A betegség röviden összefoglalva egy kóros váladéktermelésével járó, örökletes betegség, mely többek közt a tüdő, orr- és melléküregei, hasnyálmirigy, máj, emésztőrendszer, izzadságmirigyek és nemi szervek másodlagos károsodásához vezet. A korszerű kezeléseknek és gyógyszereknek köszönhetően a betegek nagy része megéri a 18 éves, vagy annál idősebb kort, de Ben érthető módon nem akart kockáztatni, ezért úgy döntött, még többet fog tenni egészségéért.

Hirdetés

Tizenévesen már odafigyelt a táplálkozására, és bár az orvosok azt ajánlották, fogyasszon zsíros ételeket, ő érezte, hogy ez neki nem tesz jót. “Lazacra, avokádóra, salátákra, sovány húsokra váltottam, és a gyomorpanaszaim szinte azonnal megszűntek” – nyilatkozta a DailyMailnek. Ben az egészséges étrend mellé heti öt edzést iktatott be, hogy eddze a tüdejét. Ennek köszönhetően nemcsak a tüdeje erősödött, hanem egész teste egyre izmosabb lett.

ben1.jpg

ben3.jpg

Bár egy ideig a színészet felé kacsintgatott, végül rájött, hogy ez nem neki való. A forgatások ugyanis nem tették lehetővé az edzéseket számára, így inkább a modellkedés mellett döntött, illetve személyi edző lett, hogy másoknak is segítsen a fittségük elérése és megőrzése felé vezető úton.

ben4.jpg

A Belfastban élő srácnak egy másik személyi edző tanácsolta, hogy induljon el egy fitnesz modell versenyen, amit kezdőként, sokak meglepetésére rögtön meg is nyert.

ben7.jpg

ben5.jpg

Ezt követően számos étrendkiegészítőket gyártó cég kereste meg, de divatcégek is érdeklődnek iránta. Ő “szerényen” csak annyit mondott, hogy szívesen pózolna egy szál alsóban a Calvin Kleinnak… és ki tudja, talán még ez is sikerülhet neki.

ben6.jpg

ben8.jpg

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés