Elképesztő dolgok, amiket nem tudtál Kínáról!

Ahány ház, annyi szokás, és ahány ország, annyi furcsaság – de mintha Kínának valahogy több jutott volna a furcsa, vagy épp megdöbbentő dolgokból. A következő, DailyNewsdigen talált összeállítás is ezt támasztja alá – jöjjenek hát a legelképesztőbb dolgok, amiket szerintünk te sem tudtál Kínáról.

Hirdetés

A katonák tűt viselnek uniformisaik nyakában (így muszáj felemelniük a fejüket).

kina1.jpg

100 millió kínai él napi 1 dollárból.

kina2.jpg

A ketchup eredetileg egy kínai halszósz, amit arrafelé Ke-tsiapnak hívnak.

kina3.jpg

A kínaiak szeretik Drive-Thru-ban megvenni a mekis kaját, majd leparkolnak a kocsijukkal, bemennek az étterembe, és ott eszik meg az ételt.

kina4.jpg

Több mint 54 millió keresztény él Kínában.

kina5.jpg

Az ázsiai országban több embert végeznek ki, mint a világ többi országában együttvéve.

kina6.jpg

Minden tavasszal összegyűjtik a 10 éven aluli iskolás fiúk vizeletét, amiben tojást főznek. A szűz kisfiúk pisijében főzött tojás nemcsak ínyencségnek számít, hanem az ország számos régiójában abban is biztosak, hogy ez az étel javítja a vérkeringést, és új erővel tölti fel a testet.

kina7.jpg

A kínaiak ingyen tölthetnek le zenéket a Google-ből.

kina8.jpg

A kínai rendőrség libákat használ kutyák helyett. Állítólag azért, mert jobban látnak, és agresszívabbak az idegenekkel szemben (aki találkozott már felbőszült libával, az most biztosan bólogat).

kina9.jpg

Évente 13 millió abortuszt végeznek a hatalmas országban, ami átlagosan napi 35 ezernek felel meg. Ez a szám nemcsak a meggondolatlan hölgyek miatt ilyen magas, hanem azért is, mert az ország szigorú törvényei miatt sokan már nem szülhetnek több gyereket.

kina10.jpg

30 millió ember él barlangokban.

kina11.jpg

A kínai légszennyezés olyan súlyos, hogy a Csendes-óceán túlpartján, Amerikában is gondokat okoz.

kina12.jpg

Kínai ételgyártó cégek lebuktak, amikor kiderült, hogy a tofu gyártásához szennyvizet használtak.

kina13.jpg

700 dollárt sem sajnálnak kifizetni a kínai nők azért, hogy plasztikai műtéttel visszavarrassák a szűzhártyájukat.

kina14.jpg

A világ egyik legszennyezettebb nagyvárosa Peking. Az ottani levegő belégzése napi 20 cigaretta elszívásának megfelelő szennyezést jelent a légzőszerveinknek.

kina15.jpg

Kína 1973-ban felajánlotta Amerikának, hogy kapnak 10 millió nőt a népességfogyás megállítása érdekében.

kina16.jpg

Annak ellenére, hogy a Wii, PS3 és Xbox 360 Kínában készül, a videojáték-konzolok tiltott eszközöknek számítanak az ázsiai országban.

kina17.jpg

Évente 4 millió cicát fogyasztanak el a kínaiak. Abban hisznek ugyanis, hogy a szőrös kisállatok húsa segít helyreállítani a jin-jang egyensúlyát, és számos pozitív hatása van az egészségre nézve. Szerintünk a szeretgetésük és a simogatásuk is jó hatással van az egészségre, nem kell ahhoz megenni őket…

kina18.jpg

A világ leghosszabb forgalmi dugójának rekordját is Kína tartja, még 2010-ben több ezer autós rekedt az utakon – állítólag a sztrádán végzett munkálatok miatt – 60 mérföld hosszan, 11 napra.

kina19.jpg

Kínában külön járdaszakaszt alakítottak ki gyalogosoknak, akik sms-ezve sétálgathatnak.

kina20.jpg

Forrás: DailyNewsdigen

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés