Ezért csekkold mindig az inhalálókészüléket, mielőtt használnád!

Egy 41 éves, asztmás ausztrál nő története elég ijesztő, de sokak számára tanulságos lehet. Az asszony még szilveszterkor készülődött, hogy indul ünnepelni, amikor úgy érezte, fulladni kezd, és az inhalálókészülékéért nyúlt. Megrázta kicsit, és hallott valami fura hangot, de úgy gondolta, biztos csak a készülékkel lehet valami. A használat pillanataiban azonban már sejtette, hogy baj van: fájdalmat érzett a torkában, majd a légcsövében, majd erősen köhögni kezdett, és a végén vért köhögött.

Hirdetés

A kórházban elmondta az orvosoknak, mi történt, akik megvizsgálták és megröntgenezték. Ezt találták a röntgenfelvételen.

xray.jpg

Jól látjátok, az ott egy fülbevaló. De hogy kerülhetett az inhalálókészülékbe? Dr. Lucinda Katharine McCowan Blake szerint valószínűleg nem tette vissza rá a kupakot, és az apró, de veszélyes ékszer így került bele.

xray_no.jpg

Az asszony tüdejéből szerencsére eltávolították a fülbevalót, és azóta jól van. De szerintünk soha többé nem használja úgy az inhalátort, hogy ne ellenőrizte volna, minden rendben van-e vele, gyanús hangok esetén pedig biztosan azonnal kicseréli.

Forrás: opposingviews.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés