Olvasd végig, aztán válaszolj: Téged is felháborítana ez a látvány?

A hét elején a brazil Nelson Felippe egy mélyen sértő jelenetnek volt a szemtanúja, amit úgy érzett, nem hagyhat szó nélkül. Rögtön a Facebook elé vetette hát magát, és megírta a posztját, ami 24 óra alatt 100 000 megosztásnál járt. Na de mit is látott, ami kiakasztotta a fiatalembert? Annyit elárulunk, hogy érdemes végigolvasni a cikket, mert az is kiderül, mitől lett ilyen népszerű a bejegyzése.

Hirdetés

A kép röviden: egy Rio De Janeiró-i állomáson két nő ölelkezett és mélyen egymás szemébe nézett.
És akkor nézzük a mellé írt Facebook-posztot: „Nem vagyok elfogult, úgy gondolom, mindenki azt csinál, amit akar az életében. De úgy vélem, abszurd, hogy én arra vagyok kényszerítve, hogy tanúja legyek egy ilyen jelenetnek, mint ez.” A posztíró folytatja kifakadását, miszerint amit az ember a magánéletében csinál, az az ő dolga, de amit nyilvánosan tesz, az nem, és ő nem hajlandó elfogadni, hogy ez a jelenet normális. Nem kíván rosszat senkinek, de ez a társadalmik konvenciók elleni támadás, és ez veszélyes – fogalmazta meg az érzéseit. A tudatlan olvasó még azt hiheti, hogy ezt egy homofób valaki írta, ám az írás folytatódik, és ezen a ponton kissé összezavarodik az ember.
metro.jpg
„Ha ezek után tragédia történik, vagy még rosszabb, valaki meghal, akkor ki lesz a felelős? Én? És a legrosszabb az egészben, hogy ez a példa a gyerekeknek.” Na jó, ezek után aztán kezd világossá válni, hogy mi a poszt valódi üzenete: „Mi történne, ha egy gyermek ezt látná mindennap? A gyerekek azt fogják hinni, hogy ez normális, hogy a sárga vonalon várja a metrót. Szóval ne viselkedjenek úgy, mint azok a fickók. A lányok példáját kell követni.”
Így már talán világos, miért a rengeteg megosztás és a kommentáradat az egyébként a Katolikus Egyetem munkatársaként dolgozó Felipe bejegyzésére.

És ahogy az egyik kommentelő is írja, vannak emberek, akik azelőtt ítélkeznek, hogy a végére érnének az írásnak.
metro2.jpg

Forrás: dailymail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés