Ricky Gervais most nem viccel: a Twitteren akadt ki a zsiráfgyilkos vadászra

Ricky Gervaist sokan fergeteges humoráról ismerjük, és ezért is bírjuk – na meg azért is, mert bizonyos dolgokban nem ismer tréfát. Ilyen például az állatvédelem, melynek kapcsán április 13-án a Twitteren fakadt ki. Egy korábbi reality nyertes vadász, Rebecca Francis tette verte ki nála a biztosítékot: a nő egy frissen legyilkolt zsiráf mellé feküdt a földre, arcán boldog és elégedett mosollyal.

Hirdetés

“Minek kellett történnie veled az életben, ami miatt úgy érzed, meg kell ölnöd egy gyönyörű állatot, és mellé kell feküdnöd mosolyogva?” – írta a Twitteren, amikor megosztotta a nő fotóját.

Francist sokat támadják az eset óta, és bizony volt, aki az ő halálát sem tartaná túlzásnak a történtek után. Mások inkább azon vannak felháborodva, hogy amit ő csinál, az nem sport, hanem állatok élvezettel való legyilkolása. Francis korábban is számos állattal végzett már, köztük például medvékkel, őzekkel, jávorszarvasokkal, kosokkal, birkákkal.

Az afrikai esetet azzal magyarázta, hogy a zsiráfot muszáj volt kilőnie, mert elpusztult volna. Az állat húsát, farkát, csontjait a helyiek felhasználták, így azt mondja, semmi sem veszett kárba, és örül, hogy a bennszülötteknek ennyi minden jutott az állatból. Azt viszont nem indokolta, miért kellett szerencsétlen állat teteme mellett vigyorogva pózolnia…

Milyen példát mutat így nyolc gyerekének, és azoknak, akik egyébként szeretnének a jövőben vadászni?!

Forrás: nydailynews.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés