Sikeres fiatalok a Szilícium-völgyből

Akár el is lehet felejteni a különböző tehetségkutatókat, újabban a technika világában érdemes próbálkozni, ha valaki maradandót akar alkotni. Az alábbi összeállításban szereplők mind azon a területen értek el nagy eredményeket. A sikeres fiatalokat a Chanel4 dokumentumfilmjéből, a How To Be A Young Billionaire-ből lehetett megismerni.

Hirdetés

1_5.jpg
Robyn Exton miután elhatározta, hogy otthagyja Angliát, felkerekedett, és meg sem állt San Franciscóig, ahol be is indította egyre sikeresebb vállalkozását. Társkereső appot indított, de nem ám a megszokott formában, itt ugyanis főleg leszbikusok keresik a boldogságukat. A 28 éves, Kentben felnövő nő a 20-as éveiben vallotta be családjának és barátainak, hogy biszexuális, de a párját nem találta meg. Innen jött az ötlet, hogy társkereső appot indítson, ahol leszbikusok, biszexuálisok és kíváncsi nők keresik párjukat a Dattch, majd HER néven működő oldalon. Robyn számára lehangoló volt, hogy minden a pénztől függ, és bár tény, hogy a régióban rengeteg a technológiai befektetés, de hetente 5000 okostelefon-alkalmazást indítanak minden héten, és csak 10-ből 1 marad meg. Az ambiciózus vállalkozónak azonban sikerült lenyűgöznie a megfelelő embereket, és végül Bebo Michael Birch lett a társalapítója. Az alkalmazás egyre elterjedtebb.
2.3.jpg
Egy másik fiatal milliomos a 22 éves Josh Buckley, aki mindössze 18 éves volt, amikor az első millióját szerezte. Játékával, a MinoMonstersszel a csúcson havonta csaknem egymilliót is keresett. Korán kezdte azonban a munkát vele. Mindössze 11 éves volt, amikor elkezdte magától otthon tanulni a programozást, majd létrehozott egy website-ot, amin megmutatta másoknak, hogyan kell programozni. Kevesebb, mint egy hónap alatt eladta az oldalt 2000 dollárért, és feleszmélt, hogy ezzel pénzt is lehet keresni. Négy évvel később a csodagyerek már hat számjegyű összegért adott el egy üzletet. Mint elmesélte, mivel szüleinek nem szólt arról, hogy mivel is játszadozik, kisebb sokként érte őket, amikor megtudták, hogy mennyit keresett egy üzlettel. Josh már Kaliforniában él, és tervezi, hogy beindítja a MinoMonsters 2-t, de ehhez egy ötmillió dolláros beruházásra lesz szüksége. Bár elismeri, hogy ő és csapata is kész akár 16 órát dolgozni egy nap a hét minden napján, ám az óriási munkahelyi stressz miatt 21 évesen már szívrohama volt. Az áprilisra tervezett új program elindítása pedig bár most csúszott, de Josh még mindig optimista, és újra meg fogják próbálni.
2.4.jpg
Az utolsó reményteli fiatal a technológia világából, aki szerepelt a dokumentumfilmben, a 21 éves Julia Onken, aki családjával költözött Kaliforniába, és most végzős a Buckingham Egyetemen. Ő a Fess közösségi marketingigazgatója. Az app lényege, hogy középiskolás diákok tehetnek fel névtelenül kérdéseket. Mandeep, Julia főnöke azt várja el, hogy százezer felhasználójuk legyen, de egyelőre csak 17 ezer van. A fiatal tehetség tudja, hogy a Szilícium-völgyben dolgozni és sikeresnek lenni kemény feladat, nem masszázsból áll az egész nap, és bizony sok fiatal kiég, de ő bízik magában.

Forrás: dailymail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés