Elképesztő rekordok: erre is képes az emberi test!

Mekkora a leghosszabb köröm, amit férfi vagy nő valaha meg tudott növeszteni? Milyen hosszú a világrekorder fülszőr, mekkora volt a legnagyobb szakáll, és mekkorák a világ legnagyobb mellei? Ilyen és ehhez hasonló rekordokra derül fény a TheRichest.com összeállításában, amit most mi is megosztunk veletek.

Hirdetés

A leghosszabb körmök rekordját férfiaknál egy Melvin Boothe nevű pasi tartja, akinek 2009-ben 985 centiméter, vagyis majdnem 10 méter volt a körömhossza. Szívesen megkérdeznénk tőle, mi vitte őt rá arra, hogy így megnövessze, de 2010-ben meghalt.

rekord_human_2015_1.jpg

A nőknél sem semmi a leghosszabb körmű rekorder: Lee Redmond 1979 óta növesztette a körmeit, és majdnem 20 év után, 2008-ban egy spanyol tévéshow-ban mérette le őket. Akkor 743 centijével ő számított a világ leghosszabb körmű nőjének, ám egy évvel később egy autóbaleset következtében letörtek. Azt nem tudjuk, a hölgy újra elkezdi-e megnöveszteni a körmeit, vagy más rekordot akar beállítani.

rekord_human_2015_2.jpg

28 centi. Ekkora a világ leghosszabb női szakálla, amit egy Vivian Wheeler nevű asszony visel. 1993-ban döntött úgy, hogy felhagy a borotválkozással, és ha a szakálla nőni akar, akkor hadd nőjön. Kicsit úgy néz ki, mint a Mikulás, de ő cseppet sem bánja, most már.

rekord_human_2015_3.jpg

A világ leghosszabb fülszőre pontosan 10.1 centivel rövidebb, mint a leghosszabb női szakáll, és egy indiai férfi, Anthony Victor büszkélkedhet vele.

rekord_human_2015_4.jpg

Cathie Jungot sokan élő Barbie babának is nevezik, hiszen dereka olyan vékony, hogy testarányai azon a tájékon már-már a kislányok kedvenc játékbabájáét közelítik. 53.3 centis derekát fűzővel 38.1 centisre képes összepréselni!

rekord_human_2015_5.jpg

A Myanmarban és Thaiföldön élő Kayan törzs lányai és asszonyai büszkélkedhetnek a leghosszabb nyakkal, amit nehéz aranyláncokkal, a képen látható módon, mesterségesen hosszabbítanak. A dolog nem veszélytelen, sokan idő előtt belehalnak a szépség ilyen módon történő hajszolásába.

rekord_human_2015_6.jpg

Garry Turner bőre egy ritka betegség miatt rendkívül nyúlékony, akár 16 centire is ki tudja húzni. Lehet, hogy világrekord, de nem túl szép látvány…

rekord_human_2015_7.jpg

Aevin Jude Dugas afro frizuráját 2010-ben mérték le, akkor – a világ legnagyobbjaként – 18.5 cm magas és 19.6 cm széles volt. Amennyire forrásunk, a TheRichest.com tudja, azóta sem akadt legyőzőre.

rekord_human_2015_8.jpg

Annie Hawkins, más néven Norma Stitz neve sokaknak ismerős, ugyanis a hölgy még 1999-ben vonult be a rekordok könyvébe a világ legnagyobb természetes mellekkel rendelkező nőjeként. Kebleinek mérete a mellek alsó részénél 101.6 cm volt, a mellek körmérete pedig 177.8 cm. Annie 9 éves volt, amikor elkezdett nőiesedni, és a cicik meg sem álltak a növekedésben 52I-s méretig.

rekord_human_2015_9.jpg

566.4 centisre, vagyis több mint 5.6 méteresre növesztette meg a szakállát egy norvégiai születésű, amerikai emigráns, Hans Langseth. A férfi állítólag a vállára csapta a szakállát, mint egy sálat, amikor sétálni indult, sőt, akár többször körül is érte a nyakát. 1927-ben elhunyt, de a családja levágott 365.8 cm-t (12 inchet) a szakállból, és jótékony célra ajánlották fel a világrekorder hosszúságú testszőrt.

rekord_human_2015_10.jpg

Forrás: TheRichest.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés