Érzéki csalódást okozó kanyar okoz súlyos baleseteket Atlantában

Az elmúlt 18 hónapban összesen 10 kamion és kisteherautó borult fel egy amerikai autópálya-szakaszon, Atlanta mellett. Ennek okát a közelmúltban kezdték el vizsgálni, és arra jutottak, hogy a sofőröket megzavarja, hogy az adott szakaszon nem érzékelik időben, hogy kanyar következik, ami könnyen balesetekhez – a kocsik felborulásához -vezethet. Ráadásul a sebességcsökkentésre figyelmeztető táblák is elég drasztikus lassulást követelnek meg, méghozzá hirtelen: 110-ről kell 55-re lassítaniuk az itt autózóknak.

Hirdetés

Ráadásul az út melletti fák is megakadályozzák a sofőröket abban, hogy rendesen belássák az utat. Sokan csak akkor veszik észre a kanyart, amikor már el kell fordulniuk. Ezért történnek itt ilyen, és ehhez hasonló balesetek.

freeway1.jpg

freeway2.jpg

freeway3.jpg

freeway5.jpg

Sokan nem veszik észre időben a kanyart. Mivel nincs rendesen kitáblázva, mire kell felkészülni, sokan automatikusan kiegyenesítik az utat, pedig nem arra kell menniük, ha az autópályán akarnak maradni.

freeway7.jpg

Több tévécsatorna is foglalkozott az érzéki csalódást okozó, veszélyes kanyarral.

A helyi hatóságok tájékoztatása szerint figyelmeztető táblákat és villogó fényeket helyeznek majd ki, hogy megakadályozzák a további baleseteket.

Forrás: DailyMail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés