Gyermekei előtt verték meg a focidrukker apát

Jose Magalhaes családjával látogatott ki vasárnap a Benfica-Vitoria Guimaraes meccsre a portugáliai Guimaraesben. A meccs vége előtt nem sokkal az apa 2 gyerekével és idős édesapjával elhagyta a stadiont, mert nem érezték biztonságban magukat. Nem sokkal azután azonban, hogy kimentek a kapun, az apát megverték a rendőrök, ráadásul a gyerekek szeme láttára.

Hirdetés

Magalhaes az Associated Pressnek elmondta az esetről: engedélyt kértek és kaptak, hogy kilépjenek a stadionból, mert a gyerekek egyre nagyobb veszélyben voltak a bent ünneplő Benfica-drukkerek miatt, mivel a csapat ismét elnyerte a bajnoki címet. Amikor már kint voltak, odamentek a rendőrökhöz. A családapa szerint a rendőr ezután megkérdezte, hogy miért vitték ki a gyerekeket a stadionba, ha tudták, hogy ott baj lehet, mire ő azt mondta, hogy inkább a stadionon belüli problémák miatt kellene aggódnia, nem ezzel törődni. A következő pillanatban már ütött is a rendőr.

A hivatalos jelentés persze mást állít, abban ugyanis az áll, hogy a család engedély nélkül hagyta el a stadiont, ráadásul Magalhaes megfenyegette a rendőrt és arcul köpte. Csakhogy egy közelben álló személy felvette videóra az esetet, és abból egyértelműen kiderül, hogy az apának van igaza. A felvételen az látszódik, hogy a rendőr hirtelen megüti, a földre löki, és ott tovább üti. A nagypapa próbál segíteni a fián, de őt egy másik rendőr szintén többször megüti, majd lefogja, és hátrébb viszi, hogy ne tudjon segíteni a fián. Mindeközben az egyik fiú zokog és kapálózik, őt két rendőr próbálja távol tartani a verekedéstől (vagyis inkább veréstől).
rendor.jpg
rendor2.jpg
rendor3.jpgrendor4.jpgrendor5.jpg

A portugál rendőrségnél sok a visszaélés, Magalhaes is tervezi, hogy panaszt tesz, az ügyben pedig zajlik is már a vizsgálat.

Forrás: opposingviews.com és dailymail.co.uk

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés