Ilyen kapszulákban él majd hamarosan az emberiség?

Eddig azt hittük, a képen látható kapszulákhoz hasonló otthonok csak a sci-fikben léteznek, vagy majd egyszer, a távoli jövőben válnak csak valósággá, de ez nem így van: egy szlovák cég nemcsak megálmodta, hanem a gyártási folyamatait is megkezdi az Ecocapsule névre keresztelt, szél- és napenergiával működő, költöztethető mini lakásoknak.

Hirdetés

Az alig több mint 11 négyzetméteres otthonokról azt írják, két felnőtt is kényelmesen elfér ezekben (azért a “kényelmes” szót mi megmosolyogtuk), és van ezekben minden a konyhától a wc-n és a hálószekción át az étkező- és dolgozó asztalig vagy a megnövelhető méretű, külső és belső tárolóhelyiségig.

ecocapsule3.png

És egy kép az Ecocapsule belsejéből:

ecocapsule2.png

Bár a termék árát egyelőre a szlovák gyártó cég, a Nice Architects nem árulta el, már a szállítási költség sem lesz olcsó: Melbourne-be például körülbelül 1632 dolláros árért szállítanak majd, New Yorkba viszont becslések szerint több mint 2000 dolláros szállítási díjért viszik el a vélhetően többször ennyibe kerülő kapszulákat. Hogy mikor? A nem is olyan távoli jövőben, konkrétan jövőre.

ecocapsule-01_1.jpg

Az első mini otthonokat hamarosan bemutatják – erre a hétre, a bécsi Pioneers Festivalra ígérik a “leleplezést”. Mi egy dolognak örülünk csak: mivel a szlovákok gyártják, és a kapszula hordozható, azt tervezzük, ha összespóroltuk egyre a pénzt, egyszerűen csak érte megyünk kocsival és hazavontatjuk, így legalább a borsos szállítási költséget megspóroljuk.

Forrás: mashable.com

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés